10. mart 2016.10. mar 2016.
KUP OFS ŠABAC

Radničkom gradski derbi

FK „Radnički“ ““ FK „Mačva“ 3:1 (1:0)

SRC „Zorka“. Gledalaca: 600. Glavni sudija: Đermanović (Šabac), pomoćnici: Dikanović (Šabac) i Radovanović (Zablaće). Strelci: Dragićević (“™16), Radukić (“™70), Matić (“™74) za Radnički; Dražić (“™49) za Mačvu. Žuti kartoni: Vujković i Marković (oba Mačva)
Čekali su šabački ljubitelji fudbala šest godina na ovaj derbi i vidi se da im je nedostajao. Kao pred svaki evropski derbi, tribine su bile pune već 15, 20 minuta pre početka utakmice, a ubrzo su popunjena i mesta oko terena. I „Radnički“ i „Mačva“ svakako prioritet daju prvenstvu, ali su igrači koji su nastupili, pružili maksimum. Zasluženo, pobedu je odneo „mlađi brat“.
„Radnički“ je bio konkretniji i ofanzivnije raspoložen od početka. Posle nekoliko pokušaja iz daljine, na obe strane, grešku u odbrani „crveno ““ crnih“ koristi nekadašnji igrač Mačve, Dragićević, šalje loptu iza leđa iskusnog Pejovića za 1:0. Gosti su stvorili ubrzo dve velike prilike, ali je odlično intervenisao golman Radničkog, Jović. Poravnanje stiže početkom nastavka. Najbolji igrač Mačve, Jeremić, prodire po levoj strani, ispod Jovića loptu dodaje do Dražića kome nije bilo teško da je ubaci u mrežu. Pokušala je „Mačva“ da iskoristi nalet i napravi preokret, međutim fanatična borbenost igrača Radničkog primorala je na grešku halfove srpskoligaša. Nesporazum centralnih igrača odbrane i Pejovića, koristi dojučerašnji napadač Mačve, Radukić, za 2:1. Posle ovog pogotka, samopouzdanje Radničkog dostiglo je nebeske visine. Umesto očekivane inicijative Mačve, pritisak je pojačao domaći tim. U toj situaciji, usledio je kontranapad iz udžbenika, a stopostotnu priliku u gol pretvara Matić. Velikih prilika nije bilo do kraja, a član Okružne lige, meč je bez problema priveo kraju i obezbedio sebi finale Kupa OFS Šabac.
U drugom polufinalu BMR Petlovača eliminisala je „Jedinstvo“ Štitar boljim izvođenjem jedanaesteraca 6:5. Finale je na programu 23. marta u Petlovači.
D. Blagojević

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa