17. mart 2016.17. mar 2016.
SUPER LIGA SRBIJE ZA RUKOMETAŠE ““ 18. KOLO

Bodovi ostali u PoŽegi

RK „Sloga“ ““ RK „Metaloplastika“ 22:20 (11:11)
Hala sportova Požega. Gledalaca: 1.000. Sudije: Stojković (Niš) i Nikolić (Leskovac). Delegat: Lazić (K. Mitrovica). Sedmerci: Sloga 3 (3), MP 4 (1). Isključenja: Sloga 8, MP 4 minuta.
RK SLOGA: Raković, Stevanović, Stojčić, Delibašić, Spasić 1, Pernar 1, Milenković, Petrović, Pavlović (kap) 7, Andrejević 3, Bojanić, Kaltak, Gojković 3, Mirić 4, Dimitrijević, Laković 3. Trener: S. Laković.
RK METALOPLASTIKA: Maksimović, Milovanović 1, Dakić, Golubović 4, Došen Marinović 1, Ilić 6, Aleksić, Marković, Arsić, Đukić, Jezdimirović, Mitrović (kap) 2, Dragićević 3, Petrović, Ostojić 2. Trener: V. Vuković.
Rivali su se tokom celog prvenstva pratili, bili jedni uz druge, a tako je najbolje opisati i tok meča u Požegi. Prvo je povela „Sloga“, pa je uzvratila „Metaloplastika“ i tako u krug, malo prednost za jedne, malo za druge, a najčešće nerešeno. U drugom delu do izražaja dolazi domaći golman, Milenković. Uz kapitena Pavlovića čuva svoj tim i omogućava mu plus 2 u 44. minutu, 18:16, što je prva prednost veća od minimalne za nekog od rivala. Stečenu prednost, „Sloga“ nije značajno uvećavala (u 47. minutu je bilo 20:17), ali ni ispuštala. Pokušavao je Ilić da vrati rezultatski Šapčane, ali nije bio dovoljan.
Ekipe iz Požege i Šapca dobro su se upoznale ove sezone, a imaće prilike za nova „druženja“ i u plej ofu.
Derbi na startu
Šabački rukometaši saznali su u nedelju i raspored mečeva u plej ofu. U prvom kolu, „plastičari“, za rivala imaju branioca titule „Vojvodinu“, koju će dočekati u hali „Zorka“. U drugom kolu sledi gostovanje u Požegi, potom duel u Šapcu protiv „Spartaka“, put u Beograd na megdan „Crvenoj Zvezdi“ i na kraju prvog dela, meč sa „Partizanom“ u hali „Zorka“. Naravno, isti raspored je i između 6. i 10. kola, samo uz zamenu domaćina. Prva dva tima posle 10 kola izboriće plasman u SEHA ligu. Četiri vodeća mesta obezbeđuju plasman u Evropu.
D. B.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa