17. mart 2016.17. mar 2016.
BARAŽ ZA PLEJ OF POZICIJE

LEN snovi Šapca

Baraž za plej of pozicije jeste prilika za „Šabac“ da se ponovo, posle 12 godina, domogne evropskog takmičenja, ali peto mesto je san i preostala tri učesnika. Iako svi rado prebacuju teret favorita na domaćina, svaki od rivala je uveren da ima kvalitet za međunarodno takmičenje
Sve što smo postigli do sada, što smo gradili tokom sezone, treba preslikati na baraž, a onda i plej of. Jeste nas „Banjica“ namučila u 1. kolu, jeste nas „Beograd“ jedini pobedio, jeste „Nais“ iskusniji za duele sa ekipama iz regiona, ali naša ambicija se zna, prvo mesto i Evropa. Nije nam „Vojvodina“ u mislima u ovom trenutku, jer nije ona mnogo slabija od ostalih ekipa, ali ne želimo da propustimo priliku da obezbedimo Evropu na našem bazenu ““ ističe kapiten, Darko Aleksić.
- Nadamo se da će nas navijači podržati i sada. Oni su zaslužili evropski vaterpolo, mi imao obavezu da se i njima odužimo i zahvalimo za sve. Najlepša zahvalnost biće rezultatska ““ dodaje Miroslav Petrović.
Dok čekamo start trodnevnog takmičenja osvrnućemo se na sezone rivala koje ćemo gledati na Gradskom bazenu.
VK „NAIS“ ““ Nišlije su posle drugog mesta u ligi (regularni deo) prošle sezone, dobili poziv da nastupe u Regionalnoj ligi. U duelima sa ekipama iz okruženja nisu se baš proslavili. Ostvarili su jednu pobedu i jedan remi, uz deset poraza, završivši takmičenje na začelju. Na niškom plivalištu, savladali su zagrebački „Medveščak“ 11:10 i igrali nerešeno sa Primircem iz Kotora, 9:9. Pružili su dobar otpor Solarisu iz Šibenika, ali i Budvi, ekipi koja se plasirala u A1 ligu. Koliko nezgodni mogu da budu, pokazali su u Kupu Srbije, gde su do poslednje četvrtine vodili borbu u Kragujevcu, protiv Radničkog, ali su poraženi 10:8.
VK „BANjICA“ ““ VK „Partizan“ ima najbolju vaterpolo školu u Evropi, a poslednji stepenik pred nastup za naš najveći klub za vaterpoliste ove škole je igranje u Banjici. Praktično drugi tim Partizana prošle sezone osvojio je prvo mesto u Prvoj A ligi Srbije sa čak 38 bodova. U ovom šampionatu, u 1. kolu, bili su na domak pobede protiv Šapca, imali plus dva nekoliko minuta pre kraja, ali su na kraju „položili oružje“, dok su u Šapcu bili ravnopravni u prvom delu. Osim ovih poraza, samo su izgubili u Novom Sadu, dok su dva puta bili bolji od Beograda, jedinog tima koji je porazio lidera.
VK „BEOGRAD“ ““ Mnogo aktuelnih vaterpolista Šapca, nastupalo je za „ajkule sa Taša“. Jedan period u karijeri, kapicu prestoničana nosio je i trener Balša Nikolić. Dugo su stabilan prvoligaš. Iako su u baražau prethodne sezone ispali u niži rang, upravo od Šapca, reorganizacija i fuzija su ih vratile u elitu. Stvorili su respektabilan sastav koji je gubio samo od Banjice i najbolje ekipe u ligi, a pobednika da jednom i savlada.
Raspored
Petak: Banjica ““ Nais (18), Šabac ““ Beograd (20); Subota: Banjica ““ Beograd (18), Šabac ““ Nais (20); Nedelja: Beograd ““ Nais (18), Šabac ““ Banjica (20)
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa