17. mart 2016.17. mar 2016.

Kroz par reČi

“¢ ATLETIKA ““ Tri takmičara AK „Sprint“ osvojila su medalje na zimskom Prvenstvu Srbije u bacačkim disciplinama. Aleksandar Grnović bio je drugi u bacanju diska, a medalje su osvojili i Luka Prhić, odnosno Slobodan Lukić.
“¢ RUKOMET ““ Rukometašice Mačve, posle pobede u Kostolcu, drugi put su poražene na domaćem terenu u 2016. godini. Ovaj put, slavila je beogradska „Avala“ 26:23 (15:11). Šapčanke su desete u Prvoj ligi „Centar“ sa 8 bodova. U sledećem kolu gostuju Mladosti iz S. Palanke.
“¢ RUKOMET ““ Rukometaši Mačve iz Bogatića ostvarili su još jednu važnu pobedu. Na gostovanju u Beogradu, savladali su PKB 23:22 (10:12) i učvrstili se na 4. mestu Prve lige „Centar“. Najefikasniji Pajić sa 8 golova. ORK „Mačva“ biće ponovo, u Šapcu, akter derbija kada, u sledećem kolu, dočeka vodeći „Sinđelić“.
“¢ KOŠARKA ““ Kadetkinje Šapca doživele su 12. poraz u Kvalitetnoj ligi. Na gostovanju u Beogradu, bolje su bile igračice Partizana 77:61. Šapčanke dele pretposlednje mesto sa Loznicom (1:12). U poslednjem, 14. kolu, očekuje ih duel protiv vodeće C. Zvezde, u Šapcu.
“¢ KOŠARKA ““ U lokalnom derbiju, košarkaši šabačkog „M015“ bili su vrlo ubedljivi protiv Rađevca, 88:55. Na tabeli Druge regionalne lige „Zapad“, Šapčani su četvrti, a ekipa iz Krupnja peta, uz dva trijumfa manje.
“¢ FUDBAL ““ Omladinci Mačve pobedom su započeli proleće u Kvalitetnoj ligi. Savladali su Jagodinu, u Šapcu, 2:1 (2:0) (Marković i Dobrić). Osvojena 23 boda Mačvu vode na 10. mesto, a za vikend „provincijski Urugvaj“ gostuje u Novom Pazaru.
“¢ FUTSAL ““ U prvoj utakmici baraža za popunu Druge lige, igrači šabačkog „Belatoresa“ biće gosti boljem iz dvomeča „Požarevac“ ““ „Olimpija“ (VB) (prvi meč 1:1). Prvi meč je na programu 26. ili 27. marta, a datum revanša u Šapcu još nije preciziran.
“¢ STONI TENIS ““ Oslabljeni za odsutnog Darka Cvejića, stonoteniseri Asa poraženi su u Zemunu, u 15. kolu Druge lige „Centar“, od domaćeg Taurunuma, 4:1. Jedini bod za šabački klub osvojio je Predrag Brajić.
“¢ DžU DžITSU ““ Takmičari šabačkog kluba “Panter“, Antonjin Rehak (juniori do 62 kg), Marko Ninković (nade preko 66 kg) i Uglješa Nikolić (nade do 41 kg) osvojili su zlatne medalje na Prvenstvu Srbije za pionire, nade i juniore u Novom Sadu. Šapčani su osvojili i jednu bronzu. Ona je pripala Joakimu Radojeviću (nade do 41 kg).
“¢ RVANjE ““ RK “Mladost“ (Bogosavac) osvojio je dve bronzane medalje na Kupu Srbije za pionire do 11 godina. Treći u svojim kategorijama bili su: Luka Jovanović i Luka Cvetinović.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa