26. avgust 2010.26. avg 2010.
U ŠAPCU ODRŽAN SEMINAR PROSVETNIH RADNIKA

I PROFESORI SKAMIJE GULE

U Šabačkoj gimnaziji održan trodnevni seminar prosvetnih radnika posvećen radu učeničkog parlamenta i ulozi ove institucije u vaspitanju i obrazovanju. Sve osnovne i srednje škole sa područja Mačvanskog okruga, osim Koceljeve i Ljubovije, učestvovale u obuci svojih kadrova kroz različite nivoe seminara. Velika podrška lokalne samouprave edukaciji prosvetnih radnika
Da znanje nije jednom zauvek dato i da i profesori moraju neprekidno da se obrazuju i „skamije da gule“, najbolje je potvrdio trodnevni seminar za prosvetne radnike, održan u Šabačkoj gimnaziji od 19. do 22. avgusta. Ovaj seminar, peti u nizu organizovanih oblika edukacije prosvetnih radnika sa ovog područja, bio je posvećen osposobljavanju mladih za njihovo aktivno uključivanje u rad učeničkog parlamenta.
Učenički parlament, kao posebna forma u procesu vaspitanja i obrazovanja, poslednjim izmenama Zakona o obrazovanju postao je obavezan oblik rada, što znači da je svaka škola dužna da ga formira, da razvija njegove aktivnosti i da ga uključi u proces rada u školi.
- Sa zadovoljstvom mogu da istaknem da su i na ovom, kao i na prethodna četiri seminara, koje smo organizovali o različitim oblicima edukacije, prisutni nastavnici i profesori iz svih škola sa ovog područja. Kroz pet seminara obuku je uspešno završilo oko 150 ljudi - 120 medijaciju i 30 rad učeničkog parlamenta. Tako će primenu nove odredbe Zakona o školstvu, koja obavezuje škole da formiraju učeničke parlamente moći uspešno da realizuju sve škole na ovom prostoru, jer će svaka od njih imati bar po jednog nastavnika ili profesora koji je prošao obuku na našem seminaru, kaže magistar Boško Topalović, licencirani trener za vođenje seminara, koji zajedno sa gospođom Biljanom Ercegovčević, stručnim saradnikom Medicinske škole u Šapcu, koja je takođe licencirani trener, organizuje i „izvodi“ nastavu na ovom seminaru.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa