17. mart 2016.17. mar 2016.
OBELEŽEN SVETSKI DAN PROLEĆA I POEZIJE

ODVEĆ LEPA DA SE SVIĐA SVAKOM

Povodom Dana početka proleća, u Biblioteci šabačkoj je u ponedeljak, 21. marta, održana radionica u kojoj su polaznici učili da ukrasnim peskom dekorišu staklene posude i prave cvetne aranžmane.
- Mi već godinama sarađujemo sa Srednjom poljoprivrednom školom u našem ili njihovom prostoru. Ovom prilikom, organizovali smo pravljenje terarijuma i aranžmana od cveća, kaže Biljana Bogojević iz Biblioteke šabačke.
Istog dana, povodom Međunarodnog dana poezije, polaznici radionica za mlade, tradicionalno su, u minut do dvanaest krenuli iz Biblioteke i delili svitke sa pesmama najznačajnijih srpskih pesnika.
- Ove godine smo nastavili saradnju sa neformalnom umetničkom grupom “Kombinart“, posetili smo ustanove kulture, osnovne i srednje škole, javna preduzeća i svima koji su nam se našli na putu podelili svitke sa pesmama. Nakon toga, na Gradskom trgu smo, na klupama ispred Otvorene galerije, čitali poeziju, dok je Predrag Daničić svirao gitaru, da bi se glas poezije čuo glasnije nego inače, rekla je Kristina Arsenović.
Cilj ove akcije je da poezija izađe iz Biblioteke, među sugrađane, da bi ih vratila kraljici pisane reči, za koju je Jovan Dučić rekao: “Budi odveć lepa da se sviđaš svakom, odveć gorda da bi živela za druge“.
M.F.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa