17. mart 2016.17. mar 2016.
CENTAR ZA SOCIJALNI RAD U BOGATIĆU

VIŠE ZAHTEVA ZA POMOĆ

Od kako je osnovan 1986. godine Centar za socijalni rad u Bogatiću realizuje ostvarivanje prava građana, shodno Zakonu na razne oblike socijalne zaštite. Zahvaljujući povećanom siromaštvu i nezaposlenosti građana sve više njih se obraća za pomoć.
- Shodno našim mogućnostima i uz pomoć, pre svih lokalne samouprave uspeli smo da za 50 lica obezbedimo nabavku ogreva. Imajući u vidu da je pred kraj prošle godine proširen krug usluga sa lokalnog nivoa, obratićemo se opštini zahtevom za novih milion dinara sredstava namenjenih za pomenute potrebe građana, kaže Slobodan Kovačević, direktor Centra za socijalni rad u Bogatiću. On naglašava da je humanitarna organizacija Karitas proširila krug svojih usluga i u ovoj opštini, pružajući pomoć u kući za 34 korisnika u ovom kraju.
Ukupan broj korisnika u ovom kraju, prema evidenciji Centra je 2.236. Od toga 377 su romske nacionalnosti. Od 450 zahteva za novčanu pomoć, prihvaćeno je i isplaćeno 406. Centar je pomogao materijalno 700 lica sa ukupno dva miliona i 534.000 dinara. Nadležno Ministarstvo planira i izgradnju dnevnog boravka za stare i decu u stanju socijalnih potreba.
Direktor Kovačević naglašava da se širi obim usluga korisnicima u ovom kraju, a na to ukazuje i nedavna Vladina Uredba o namenskim transferima u oblasti socijalne zaštite.
- Imamo dobra obrazloženja i nadam se da ćemo posredstvom naše lokalne samouprave dobiti odgovarajuća sredstva za ove namene, kaže Kovačević.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa