26. avgust 2010.26. avg 2010.
DAN OPŠTINE KOCELjEVA

SPORTSKA HALA ROĐENDANSKI POKLON

Proslava Dana opštine protekla je u znaku otvaranja sportske hale, čija je ukupna površina skoro 1,8 hiljada kvadratnih metara
U prisustvu brojnih građana, opštinskog rukovodstva i đaka, salu je otvorio i predao na upravljanje OŠ „Mića Stanojlović“, ministar prosvete prof. dr Žarko Obradović koji je tom prilikom istakao da otvaranje školske sportske sale ima dva važna elementa.
- Prvo je saradnja i odnos Republike i lokalne samouprave, sobzirom da je ova sala napravljena sredstvima države i opštine Koceljeva. To pokazuje da i jedni i drugi ulažu u razvoj opštine i sporta, i važno je za mlade i za obrazovanje. Za mlade ljude će biti mogućnost da svoje slobodno vreme utroše ovde i da izgrađuju duh sporta, takmičenja, konkurencije ali i druženja, razumevanja, zajedništva i da se stvara jedna pozitivna energija koja će se posle preneti i na proces učenja- izjavio je ministar Obradović.
Velika sala od 1,3 hiljade kvadrata i kapacitetom od 300 mesta ima pod koji u potpunosti ispunjava kriterijume i zadovoljava standarde za održavanje međunarodnih odbojkaških, košarkaških i rukometnih utakmica, dok je mala sala u sklopu ovog sportskog objekta, površine oko 180 kvadrata, namenjena za gimnastiku i borilačke sportove.
Nakon presecanja vrpce održana je i centralna svečanost kojoj su prisustvovali ministri prosvete i državne uprave i lokalne samouprave, Žarko Obradović i Milan Marković, generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština Đorđe Staničić, gradonačelnici i čelnici drugih opština, predstavnici Vojske Republike Srbije, republičkih organa, javnih preduzeća i ustanova, sveštenstva...

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa