17. mart 2016.17. mar 2016.
SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE KOCELjEVA

NOVA GRADILIŠTA

Na prošlonedeljnoj, verovatno poslednjoj sednici koceljevačkog parlamenta u ovom sazivu, prilikom razmatranja zaključka o izmeni i dopuni programa obnove objekata javne namene oštećenih poplavom i klizištem na području ove opštine u maju mesecu 2014. godine istaknuto je da će se nastaviti izgradnja mostova, sanacija klizišta, uređenje vodnih tokova, kao i da će uskoro početi rekonstrukcija pojedinih školskih i zdravstvenih objekata.
Pre no što su odbornici usvojili operativni plan odbrane od poplava za vode drugog reda opštine Koceljeva za tekuću godinu predsednik Skupštine opštine Veroljub Matić je najavio da će uskoro početi radovi na izgradnji pregrada na Zmajevcu i Kozarici, pritokama Tamnave u Kamenici. Očekuje se da će ova investicija, vredna više od 40 miliona dinara, u budućnosti smanjiti mogućnost poplava u ovom koceljevačkom selu.
- Bili smo žrtve poplava 2014. godine. Jasno je da više nije moguće u dobroj meri predvideti padavine, njihovo trajanje i količinu. Najbolje kroćenje tih voda jesu male i velike akumulacije koje će se kasnije koristiti za zalivanje poljoprivrednih površina - rekao je Matić.
Tokom razmatranja Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja Roma u naredne četiri godine predstavnik romske populacije u koceljevačkoj skupštini, Zoran Petrović izjavio je da je u poređenju sa drugim lokalnim samoupravama u našoj zemlji opština Koceljeva privukla najviše sredstava u zadnje dve godine.
- Obrazovanje je rak rana romske zajednice pa smo akcenat upravo stavili na školu. Ima negodovanja zašto novac ide samo u školu ali u tu školu idu i romska deca. U Draginju u školi imali smo biber crep a sada imamo najsavremeniju pokrivku, urađen je mokri čvor, elektroinstalacije su rekonstruisane - istakao je Petrović i dodao da je u toku realizacija projekta besplatnih užina u ovoj obrazovnoj ustanovi.
- Projekat će trajati 18 meseci a besplatne užine imaju svi đaci u školi u Draginju, i srpska i romska deca. Obezbedili smo produženi boravak za decu sa slabijim školskim postignućima - rekao je odbornik Zoran Petrović.
Na sednici su, između ostalog, usvojeni i brojni izveštaji o radu za prošlu godinu kao i programi za 2016. javnih preduzeća i ustanova sa područja koceljevačke opštine, ali i rebalans budžeta ove lokalne samouprave.
V. Bošković

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa