17. mart 2016.17. mar 2016.
SLOBODAN NIKOLIĆ DOBIO „POJAČANjE“ ZA LOKALNE IZBORE

DEO DVERI I IZVORNOG DSS NA LISTI RUSKE STRANKE

Ruska stranka, u sred prikupljanja potpisa za lokalne izbore, pojačala je svoje redove. Izbornu listu RS podržaće deo šabačkih Dveri, kao i gradski odbornik koji je 2012. godine izabran sa liste DSS ““ dr Vojislav Koštunica.
Član povereništva Dveri u Šapcu Aleksandar Geratović izjavio je da je veći deo će veći članstva i povereništva Dveri, nezadovoljan sklopljenom koalicijom sa DSS, podržati Rusku stranku.
- Dveri su DSS dali svaku vrstu prednosti u koaliciji. DSS u Šapcu možda ima jedan odsto podrške, i predstavlja ispostavu SNS. Nadamo se da će se Dveri dozvati pameti i raskinuti koaliciju sa DSS u Šapcu ““ rekao je Geratović.
Gradski odbornik i nekadašnji predsednik Gradskog odbora DSS u Šapcu Vladimir Savić izjavio je da sa RS deli mnogo zajedničkih stvari.
- Moj dugogodišnji rad u DSS i zalaganje za izvornu politiku Vojislava Koštunice, daje mi za pravo da pozovem sve članove DSS da podrže listu Rusku stranke ““ dodao je Savić.
Prema rečima predsednika RS Slobodana Nikolića, ova lista predstavlja lokalni patriotski blok koji od sada čine deo Dveri i izvornog DSS.
- Programski se slažemo i okrenuti smo istoku. Uporedo sa prikupljanjem potpisa za lokalne izbore, spremamo i listu za republičke. Na ove izbore izlazimo kao stranka nacionalne manjine ““ naglasio je Nikolić.
RUSKA STRANKA PREDALA LISTU
Predstavnici Ruske stranke predali su prošlog ponedeljka Gradskoj izbornoj komisiji manjinsku listu kandidata za lokalne izbore. Više od 850 ljudi potpisima je podržalo listu čiji je nosilac Slobodan Nikolić.
- Na listi se nalaze 23 kandidata. Pored članova Ruske stranke na njoj se nalaze i nekadašnji članovi „Dveri“ i Demokratske stranke Srbije. Očekujemo dobar izborni rezultat. Iako smo stranka nacionalne manjine nadamo se da ćemo osvojiti većinski cenzus. Verujemo da ćemo dobiti poverenje građana, posebeno zato što je naš program okrenut ka Rusiji i čvršćoj ekonomskoj saradnji sa Ruskom Federacijom. Te ciljeve ćemo moći da ostvarimo ako budemo imali naše predstavnike u gradskom parlamentu, naveo je Nikolić.
N. K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa