26. avgust 2010.26. avg 2010.
BIVŠI “ZORKINI“ RADNICI TRAŽE SASTANAK SA GRADONAČELNIKOM

GODINU DANA PROTESTA

Iako su bivši radnici “Zorkinih“ mineralnih đubriva već godinu dana u štrajku po svemu sudeći ni u skorije vreme neće doći do izmirenja njihovih potraživanja. Prilikom poslednjeg protesnog okupljanja izrazili su želju da se u septembru sastanu sa gradonačelnikom Šapca Milošem Miloševićem
Od avgusta prošle godine, zbog neisplaćenih ličnih dohodaka pravimo proteste, a ovom prilikom javno i zvanično upućujemo molbu gradonačelniku Miloševiću da nam izađe u susret i omogući sastanak sa njim u toku septembra meseca. Taj sastanak bi imao za cilj iznalaženje rešenja za naše probleme - istakao je ispred štrajkača Radosav Jakovljević.
Ogorčeni radnici, koji se nisu odrekli svojih potraživanja, niti potpisali ugovor o njihovoj prodaji sa “Zorka Holdingom“ kojim bi dobili 30% osnovnog duga i dalje čekaju odluku Ustavnog suda. Kažu da još protestuje njih oko sto najupornijih, a da visina dugovanja iznosi oko milion dinara sa kamatama po osobi. Za situaciju u kojoj su se našli pored bivšeg rukovodstva okrivljuju i državne zvaničnike, dok Agenciju za privatizaciju nazivaju “kaznenom ekspedicijom“.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa