17. mart 2016.17. mar 2016.
NAPREDNI POKRET

ŽENA ““ STUB DRUŠTVA

Davno je rečeno da kuća ne stoji na zemlji već na ženi. Žena je na svojim plećima uvek držala i čuvala kuću kao simbol zajedništva jedne porodice. Ona koja je rađala, negovala, vaspitavala, a često i branila, ratovala , bila je uvek spremna da se žrtvuje za napredak svoje porodice. Ako je sposobna da kuću sačuva, organizuje i odbrani, kuću ili porodicu kao osnovnu ćeliju društva, zašto onda ne bi bila ona koje će i celo naše odruštvo da pokrene u napredak.
Udruženje građana „NAPREDNI POKRET“ kroz svoj program nastoji da utiče da se ženama u gradu Šapcu daju veće šanse. U godini koja je proglašena preduzetničkom, poziva se na žensko preduzetništvo. Slažemo se sa nastojanjem aktuelne gradske vlasti da se žene uključe u preduzetništvo, jer duboko verujemo da su žene sposobne, odlučne, mudre i uporne i da se mogu uspešno nositi sa svim poslovima. Ali se ne slažemo sa činjenicom da je trebalo čekati predizbornu kampanju da bi se pokrenula tema ženskog preduzetništva. Napredni pokret je od početka svog formiranja žene stavio u centar svog delovanja.
I ne samo zbog činjenice da je na čelu „Naprednog pokreta“ žena, već i zbog programa našeg udruženja u kome je veliki broj žena, predsednica Naprednog pokreta Tanja Radovanović poziva naše sugrađanke, sve naše mame, sestre, tetke, bake, komšinice da glasaju za „Napredni pokret“, jer time glasaju za sebe, za svoju šansu i svoju priliku. Mi u Naprednom pokretu smo sigurni da će žene znati da iskoriste svoju šansu na dobrobit svih građana, bez obzira na pol, versku i nacionalnu pripadnost.
Predsednica „Naprednog pokreta“ Tanja Radovanović ističe da je pokret odličan primer da žene mogu imati ravnopravnu poziciju sa muškarcima, jer u pokretu u kome ima veliki broj muškaraca i žena, muškarci u društvu velikog broja lepih i pametnih dama, a pre svega žena koje imaju svoj stav, odlično funkcionišu i u jednoj opuštenoj atmosferi rade za napredak našeg društva.
Tanja Radovanović takođe smatra da žene treba osnažiti da se bave preduzetništvom, ali isto tako žene treba osnažiti da se aktivno uključe u politiku, da budu akteri donošenja odluka u našem gradu, da se čuje njihov glas i njihova ideja. Naravno da treba osnažiti žene na selu da budu aktivnije u svim oblastima jer nije njihovo mesto samo u kuhinji i na njivi. Na taj način ćemo obezbediti potpunu rodnu ravnopravnost u gradu Šapcu. Možda bi i sama činjenica da je na čelu odbora za rodnu ravnopravnost u našoj opštini bila žena, pozitivno uticala da žene vide svoju šansu.
Udruženje građana veruje da će dame grada Šapca na prdstojećim izborima znati da odluče i da izaberu opciju u kojoj će moći same da kreiraju svoju budućnost. Mišljenja smo da je došlo vreme da žene pokažu da mogu biti stub društva, rame uz rame sa muškarcima.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa