17. mart 2016.17. mar 2016.
VLADIMIRCI: MLADI POLjOPRIVREDNIK ZA UZOR

NEBOJŠA VERUJE U BUDUĆNOST SELA

Trideset sedam godina ima vredni Nebojša Stanimirović iz sela Vladimirci i ugledno domaćinstvo koje je sa ocem Milanom, majkom Leposavom, suprugom Anom i sinovima Bogdanom i Pavlom, narodski rečeno stvorio sa deset prstiju. U selu se kaže mora svaštariti pa uz deset muznih krava i otkupnu stanicu mleka tovi i junad a ima i desetak krmača. Obrađuje svojih 12 hektara i osam pod zakup ali to nije dovoljno za ugodan život.
- Bogat vozni park daje mogućnost da se zaradi dodatno i to znači nemerljivo. Jedino sam odustao od tova svinja ali paletu usluga ću obogatiti da pomognem da porodica ima budućnost, uporan je Stanimirović.
Gaji useve koje po tradiciji ima ali prati potrebe brojnog stočnog fonda koje ima oko 40 grla goveda pa i više. Radni, raspoloženi i optimistički nastrojeni Nebojša veruje u selo jer ono tvrdi opstati mora.
- Ko misli drugačije nije u ovom svetu. Rad se podrazumeva a lokalna samouprava pomaže koliko može. Mi mlađi koliko stignemo ispratimo njihove aktivnosti poput puteva koji se uz dobru volju teško sada mogu prepoznati. Biće bolje ubeđen sam iako je sada realno teško jer je sve neizvesno i stvar snalaženja, kaže Nebojša.
Nada se da će sinovi ostati na imanju i uživati u urancima i sutonima a istrajavati u radu koji ih svugde čeka kaže. Vozni park obogaćuje i čeka izvesno rad i samo rad. Zarada za sada čeka ali ulaganje će se utisak je po viđenom da će se sve isplatiti.
S.K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa