17. mart 2016.17. mar 2016.
GODIŠNjI PROGRAMI KORIŠĆENjA ZEMLjIŠTA DO 31. MARTA

RED U IZDAVANjE ZEMLjIŠTA

Ministarstvo poljoprivrede saopštilo je da je Vlada Srbije čvrsto rešena da uvede red u izdavanje poljoprivrednog zemljišta i apelovalo na lokalne samouprave da poštuju zakonske obaveze i da svoje godišnje programe korišćenja zemljišta donesu u zakonski propisanom roku do 31. marta
Ministarstvo napominje da je zaključak Vlade, donet 11. marta, kojim se preporučuje lokalnim samoupravama da razmotre mogućnost da se poljoprivrednicima koji koriste zemljište bez pravnog osnova dozvoli da prijave površinu zemlje koju koriste do početka maja i da istovremeno plate naknadu za njeno korišćenje, samo prelazno rešenje do primene novih zakonskih odredbi.
Agroekonomske 2016/2017. godine počeće da se primenjuje novi zakon koji će staviti tačku na decenijske zloupotrebe državnog zemljišta i nanošenje enormne štete u republičkom, pokrajinskom i lokalnim budžetima, ističu u Ministarstvu poljoprivrede.
Ministarstvo navodi da povodom netačnih informacija datih od strane pokrajinskih i lokalnih zvaničnika želi da obavesti poljoprivrednike, ali i širu javnost da su Vlada Srbije i Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine čvrsto rešeni da uvedu red u izdavanje poljoprivrednog zemljišta.
- Apelujemo na lokalne samouprave da poštuju zakonske obaveze i da svoje godišnje programe korišćenja zemljišta donesu u zakonom propisanom roku do 31. marta 2016. i time omoguće poljoprivrednicima sa svoje teritorije da ravnopravno učestvuju u nadmetanju i legalno koriste državno zemljište, navodi se u saopštenju.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa