17. mart 2016.17. mar 2016.
NajtraŽeniji programski jezik

besplatno dostupan svim ŠapČanima

Šapčanima svih generacija od 23. marta je omogućeno da besplatno savladaju jedan od najtraženijih programskih jezika ““ JavaScript programski jezik, jednogodišnjom on line edukacijom na e-Sova platformi, koja je za ovu potrebu posebno osmišljena i koju finansira Grad Šabac. Zainteresovani će programiranje učiti od kuće, a onima koji nemaju pristup Internetu biće omogućeno da koriste računare u Centru za stručno usavršavanje.
Svi zainteresovani mogu da se prijave preko linka http://njnjnj.esova.rs/prijavi-se/, a potom će dobiti pristupne šifre za jednogodišnju školu programiranja.
E-Sova platforma obezbediće sticanje svih potrebnih znanja o JavaScript programu, a na kraju kursa svako će imati priliku da programira svoju aplikaciju. Svima koji su odlučili da steknu novu veštinu, te svima koji polože završni test, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović će uručiti sertifikat i pismo preporuke budućim poslodavcima.
„Ponosan sam što mogu da kažem da upravo ovih dana sličan program našem, e-Sova programu, uvode u Australiji i Velikoj Britaniji“, rekao je Zelenović prilikom prezentacije programa, prošle srede, u Gradskoj kući i zahvalio se Petru Vasiću, koji je e-Sova platfoirmu realizovao na osovu zahteva Grada Šapca.
„Srećan sam što sam projektom e-Sova mogao da dam svoj doprinos viziji kakvu za naš Šabac ima gradonačelnik Nebojša Zelenović. Istina je da nikada nije kasno sticati nova znanja, nove veštine i da je samim tim još značajnije što novu edukativnu, e-Sova platformu mogu koristiti naši građani svih uzrasta, jer danas kada bi u Srbiji moglo biti uposleno 150 hiljada programera, Srbija upošljava samo njih 5 do 6 hiljada. Dakle postoji potreba, postoje ogromni ljudski potencijali, a konačno postoji i neko ko razume šta je potrebno našem gradu i našim građanima ““ šansa“, rekao je Petar Vasić.
„Uveren sam da u našem Šapcu, možemo da postignemo sve, a najvažnije ““ možemo postići da svako ko to želi stvori za sebe bolju budućnost“, dodao je Zelenović“.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa