17. mart 2016.17. mar 2016.
Šabac po drugi put domaĆin kongresa

NOVINE NA TRŽIŠTU

Deveti kongres zdravstvenih radnika i farmaceuta u Šapcu, svečano je u subotu, otvorio zamenik gradonačelnika Nemanja Pajić. Priliku da se bolje informišu o novim trendovima i stanju na tržištu lekova, iskoristili su mnogobrojni gosti iz zemlje i regiona. Simpozijum sala šabačkog Hotela „Sloboda“ bila je ispunjena do poslednjeg mesta. Domaći farmaceuti i zdravstveni radnici kao i gosti iz regiona, imali su priliku da od eminentnih stručnjaka iz oblasti farmakologije budu informisani na temu marketinga u farmaciji, odnosno, novih trendova i trenutnog stanja na tržištu lekova.
Pozdravljajući prisutne, Nemanja Pajić je svima poželeo dobrodošlicu u grad koji je imao prvu apoteku u Srbiji. Simbolično ili ne, istakao je on, ovaj kongres održava se baš u godini kada obeležavamo 200 godina od dolaska Jevreme Obrenovića u Šabac koji je pokrenuo sve prvine u Srbiji upravo iz Šapca. Dokaz da je Šabac i danas na tom putu je i činjenica da smo po drugi put domaćini farmaceutima i lekarima i u budućnosti treba da negujemo kongresni turizam kao našu šansu, zaključio je Nemanja Pajić.
Organizator kongresa Nenad Radović rekao je da su kretanja na tržištu takva da se mora ulagati u marketing kako bi se došlo do kupaca. Stoga je i tema prilagođena tome jer moderna vremena i tehnologije koje napreduju to zahtevaju od svih koje se bave ovim poslom.
Od ukupno devet do sada održanih kongresa farmakologa i zdravstvenih radnika u Srbiji , ovo je drugi čiji je domaćin bio Šabac. Ambijent i organizacija govore u prilog da će on, po svemu sudeći, u našem gradu postati i tradicionalan.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa