24. mart 2016.24. mar 2016.

Kroz par reČi

“¢ ŠKOLSKI SPORT ““ Tokom protekle nedelje održano je nekoliko školskih takmičenja na opštinskom nivou. Najbolja osnovna škola u košarci, među devojčicama, bila je OŠ „Nata Jeličić“, odnosno učenici OŠ „Janko Veselinović, dok su se, među srednjoškolcima, izdvojili učenici Medicinske i učenice Ekonomsko - trgovinske škole. Gimnazijalke su najbolje gimnastičarke u opštini, dok su u tri kategorije osnovnih škola, pobede odneli: OŠ „Nikolaj Velimirović“ (1. ““ 4. razreda); OŠ „Janko Veselinović“ (5. i 6. razred) i OŠ „Majur“ (7. i 8. razred).
“¢ RUKOMET ““ Meč 17. kola Prve lige „Centar“ za žene, „Mladost“ (SP) ““ „Mačva“, koji je trebalo da se odigra ovog vikenda, odložen je na zahtev domaćih. Novi termin biće naknadno određen.
“¢ RUKOMET ““ Rukometaši Mačve iz Bogatića nisu uspeli i treći uzastopni derbi da reše u svoju korist. U sali Gimnazije, savladao ih je „Sinđelić“, lider na tabeli, 26:25 (13:11). Najefikasniji je bio Podraščanin sa 9 golova, u Mačvi, Pajić sa 8. „Mačva“ je četvrta sa 18 bodova, osam manje od Sinđelića, a u 15. kolu gostuje Novom Beogradu.
“¢ KOŠARKA ““ Ubedljivim porazom od Crvene Zvezde, kadetkinje Šapca okončale su Žensku kadetsku ligu Srbije. Dvanaesti poraz doživele su rezultatom 76:43, Beograđanke su jedini tim sa maksimalnim učinkom i prvi favoriti za titulu, a dominaciju su, u Šapcu, demonstrirale već u prvoj četvrtini. „Šabac“ i „Loznica“ su podelile pretposlednju i poslednju poziciju sa učinkom 1:13. Za titulu će se, na F4 boriti, uz Zvezdu, „Radivoj Korać“, „Proleter“ i Novodska ženska košarkaška akademija“.
“¢ FUDBAL ““ Omladinci Mačve, osmi poraz u Kvalitetnoj ligi Srbije, pretrpeli su u Novom Pazaru. Bilo je 1:0 za domaće. Pobedu im je doneo Avdić u 58. minutu. Juče je „Mačva“ u P. Pričinoviću dočekala „Čukarički“, a ove nedelje, u goste im stiže još jedan tim iz vrha, OFK „Beograd“.
“¢ KARATE ““ Karatisti iz Krupnja, Anđela Gajić i Uroš Petrović osvojili su zlatne, Predrag Ilić i Todor Vasiljević srebrne, a Kristijan Todorović bronzanu medalju na turniru u Topoli.
“¢ STRELjAŠTVO PARAPLEGIČARI ““ U Smederevu startovala Liga Srbije. Među Šapčanima, najuspešniji Goran Nikolić (serijska vazdušna puška - 321 krug).
“¢ ODBOJKA ““ Drugoligaš „Ason volej“, osvojio je Kup Francuske, a prvi tehničar ekipe koja je ostvarila najveće iznenađenje u poslednjih nekoliko godina je Šapčanin, Miloš Antonić. U Finalu, „Ason“ je savladao „Ren“ 3:0.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa