Info

24. mart 2016.24. mar 2016.
ZAHUKTAVA SE SEZONA RADOVA JAVNOG PREDUZEĆA ZA UPRAVLjANjE GRAĐEVINSKIM ZEMLjIŠTEM

IZGRADNjA NA 20 LOKACIJA

Sa lepim vremenom počela je i sezona radova koje sprovodi Javno preduzeće za upravljanje građevinskim zemljištem u Šapcu.
Radovi se trenutno obavljaju na 20 lokacija u gradu i okolini. Prema rečima direktora ovog preduzeća Vladimira Nedeljkovića, radovi se odvijaju planiranom dinamikom i biće završeni na vreme.
- Trenutno se privode kraju radovi na izgradnji trotoara od behatona u ulici Blok Union i u ulici Tiršov Venac. Istovremeno se nastavlja i uređenje Cvetnog trga. Kada je reč o trotoarima od behatona, u toku su radovi u delu ulice Miloša Obilića, u delu ulice Pocerska, kao i u ulici Vojvode Brane u Šapcu ““ ističe Nedeljković.
Uporedo sa ovim radovima, Javno preduzeće za upravljanje građevinskim zemljištem radi na izgradnji parkinga u ulici Leonarda da Vinčija, pristupne saobraćajnice i parkinga pored doma MZ „Žika Popović“, kolovoza i parking prostora u ulici Tiršov Venac, kolovoza i parking prostora u ulici Kralja Milana ““ Blok Union.
- U toku su i radovi na izgradnji parkovskih staza u Velikom parku čime će ovaj predivan prostor i ambijent dobiti sasvim drugačiju sliku. U velikom parku smo započeli i radove na pretvaranju starog betonskog skloništa u moderno dečje igralište, a do kraja sedmice će započeti i radovi na pristupu parku iz ulice Kralja Milana. U toku je tender za izgradnju muzičkog paviljona i još nekih sadržaja u samom parku, što će ga, siguran sam, učiniti pravom oazom za odmor i relaksaciju naših građana ““ navodi Nedeljković.
Kada je reč o sportskim objektima, počinju radovi na izgradnji košarkaškog terena u MZ „Jevremova“, u ulici Nikole Pašića.
- Kao veoma značajnu investiciju naveo bih i izgradnju trotoara i biciklističke staze od behatona od ulice 6. puka do „Kapitol parka“. U toku ove sedmice ćemo započeti i radove na izgradnji i uređenju sela Drenovac i Dobrić, a do sredine aprila treba da započnu radovi i u Varni. Narednih dana ćemo započeti i uređenje prostora u ulici Žike Popovića, oko stambene zgrade br. 17-19. O trošku Javnog preduzeća za upravljanje građevinskim zemljištem, u saradnji sa MZ „Šipurske livade“ su započeli radova na izgradnji fekalne i atmosferske kanalizacije u ulicama Kaonska i Kneza Časlava i Dragoljuba Filipovića na Letnjikovačkoj kosi. Nakon završetka ovih radova sledi asfaltiranje ovih ulica ““ dodaje Nedeljković.
Dok potraje lepo vreme, jer meteorolozi najavljuju izrazito kišovito proleće, svi resursi biće iskorišćeni i za izgradnju betonskih trotoara u ulici Cerska, kolovoza u ulici Jalačka, kao i u ulici Novoprojektovana 3 ““ prilazna saobraćajnica za objekat socijalnog stanovanja koji će biti otvoren do 15.4.2016. godine.
- Kolovoz u delu ulice Nova 4 u Severozapadnoj radnoj zoni smo završili prethodne sedmice čime smo ispunili sve ugovorne obaveze prema stranom investitoru, italijanskoj kompaniji „Vopakel“ koja treba da započne svoju proizvodnju. Zadovoljni smo dinamikom i sigurni smo da će svi radovi biti završeni na vreme. Uporedo sa ovim radovima, u toku su i pripreme za početak novih, tako da mogu da kažem da nas očekuje prava, dinamična građevinska sezona ““ kaže Nedeljković.
Vrednost svih ovih radova iznosi više od 80 miliona dinara, a za sve radove su angažovane firme sa teritorije grada Šapca koje su posao dobile putem javnih nabavki.
ViŠe gradiliŠta nego zaposlenih
- Uz sve nabrojano, nastavljamo sa svojim redovnim delatnostima kao što su izgradnja i održavanje javne rasvete kako u gradu tako i na seoskom području, šljunčenje ulica u gradskom području, rešavanje imovinskih odnosa, oglašavanje i prodaja parcela kako u gradu tako i Severozapadnoj radnoj zoni“¦ Napominjem da sve gore nabrojano izvršavaju samo 21 zaposlena radnika. Posebno ističem da će nam se u toku aprila, isto kao u jesen 2015. godine, dogoditi da imamo više aktivnih gradilišta nego zaposlenih, što je, po mom mišljenju, pravi kuriozitet ““ ističe Nedeljković.
N. K.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa