24. mart 2016.24. mar 2016.
OPŠTINA VLADIMIRCI: DOM ZDRAVLjA

PREGLEDANO 946 ŽENA

Pokretni Mamograf je posle četrdeset dana u Vladimircima i pored sporadičnih kvarova uknjižio 946 preventivna pregleda što po rečima direktorke Koviljke Samardžija Perić znači puno za opštinu sa oko 17.000 stanovnika i da nije bilo kvarova stiglo bi se do priželjkivanog broja od 1.200 pregledanih žena.
- Tu je pomogao i besplatan prevoz koji je obezbedila opština za zainteresovane žene. Bila je ovo prilika da se važan pregled uradi i, hvala svima od nadležnoh ministarstva preko Fondacije B92 i lokalne samouprave. Žene su bile prezadovoljne besplatnim pregledom takoreći na kućnom pragu bez silnih čekanja, zadovoljna je direktorka Doma zdravlja.
Tokom proleća po njenim rečima sledi poseta najudaljenijim selima, koja nemaju ambulantu u želji da se pomogne najugroženijima.
- Uz lekara obaviće se i najneophodnije analize, tako da će se stvoriti slika o zdravlju onih koje daljina onemogućuje da češće dođu na pregled. Tu očekujemo pomoć opštine bez koje teško bilo koju akciju možemo realizovati, kaže direktorka.
Namera je da se iskoristi i mogućnost konkurisanja za programe obogaćivanja usluga, narodski rečeno, korak po korak.
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa