26. avgust 2010.26. avg 2010.
U BOGATIĆU USPOSTAVLjENA NOVA SKUPŠTINSKA VEĆINA

VLAST UZ PODRŠKU BIVŠIH RADIKALA

Skupštinsku većinu formirali odbornici DS, SPO, G17 plus, NS i tri bivša odbornika SRS. Socijalisti, Radikali i DSS u opoziciji. Novo opštinsko rukovodstvo najavljuje brži razvoj
Avgustovski spokoj pitome Jankove Mačve ovih dana nakratko je zatalasan političkom smenom lokalne vlasti. Na prošlonedeljnoj sednici Skupštine opštine Bogatić, dotadašnja opozicija, koju su činili odbornici DS, G17 plus, SPO i NS, uz podršku tri odbornika koji su napustili Odborničku grupu Srpske radikalne stranke, obezbedila je nadpolovičnu većinu. Sa skupštinskom većinom od 17 odbornika, prema 14, koliko je ostalo koaliciji koja je do sada držala vlast, na sednici je smenjeno opštinsko rukovodstvo i izabrano novo.
Slobodan Savić, diplomirani inženjer mašinstva, predsednik Opštinskog odbora DS, novi je predsednik opštine. On smatra da je bilo krajnje vreme da se promeni dosadašnja vlast u opštini, jer Bogatić godinama stagnira. Podvlači da je za spor razvoj ove sredine najodgovorniji dosadašnji predsednik opštine, Radenko Petrić, koji za 6 godina, koliko je bio na čelu opštine, nije pokrenuo razvoj i nije napravio pomak za bolji život građana.
- U opštini nema razvoja, nema novih investicija, ne otvaraju se nova radna mesta u proizvodnji. Osim privatnih trgovina i radnji, koje su po nekog zaposlile, ovde u protekloj deceniji nije otvoreno ni jedno novo radno mesto, a da nije plaćeno iz budžetskih sredstava. Prethodna vlast aplicirala je za 3 - 4 projekta iz sredstava Nacionalnog investicionog plana i ništa nije iskorišćeno. Istina, počela je izgradnja projekta kanalizacije, ali, osim glavnog kolektora, ništa značajnije nije urađeno - ističe Savić.
Kako se dosadašnja vlast odnosila prema dovođenju novih investicija, Savić kao primer navodi kompaniju „BRM“, koja je kupila „Alatnicu“ HI „Zorka“ iz Šapca, a bila je zainteresovana da svoj kapital investira u Bogatiću. Sličan je primer i izgradnja moderne regionalne deponije, koju grade gradovi Šabac i Sremska Mitrovica.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa