24. mart 2016.24. mar 2016.
AKTIVNOSTI DRUŠTVA PČELARA „ŠABAC“ ŠABAC

PČELARI IZ SLOVENIJE U POSETI ŠAPČANIMA

Dvadeset osam slovenačkih pčelara, članova pčelarskih udruženja „Zvezda“ i „Žerjav“ , iz oblasti Ravne na Koroške, boravilo je od 18. do 20. marta u Šapcu. Stručnu ekskurziju Slovenaca organizovali su Radosav Tadić iz Lipolista kod Šapca i Vanja Ferk, član Udruženja pčelara „Žerjav“. Ferk je, već četiri godine počasni član Društva pčelara „Šabac“.
Prvog dana posete Slovenci su bili gosti pčelara iz Lipolista, Radosava Tadića i Slobodana Topalovića.
U subotu, 19. marta domaćin posete bio je Stevan Stanojević, koji je primio slovenačke pčelare na svom pčelinjaku u Gornjoj Vranjskoj.
Istoga dana, u 17 časova, slovenački pčelari su prisustvovali nastavi u pčelarskoj školi Društva koju je vodio Rajko Pejanović.
Tom prilikom, rečima zahvalnosti na srdačnom prijemu, pozivom na saradnju i uzvratnu posetu, Šapčanima su se obratili; Vanja Ferk i Zoran Mićić iz udruženja „Žerjav“, Rudi Vogl predsednik udruženja „Zvezda“, Karel Gril poznati uzgajivač matica iz Blajburga i Paper Pavel, terenski savetnik u Savezu pčelarskih organizacija Slovenije.
Trećeg dana boravka u Šapcu, slovenački pčelari su u Klenku posetili rasadnik cveća i pčelinjak porodice Milorada Antonića.
R. P.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa