24. mart 2016.24. mar 2016.
POVERENIŠTVO SRPSKE NAPREDNE STRANKE

KONFERENCIJA ZA MEDIJE

Povereništvo Srpske napredne stranke održalo je u utorak konferenciju za medije na kojoj su govorili o postupanju direktora JKP „Vodovod“ Šabac prema radnicima koje je ovo preduzeće otpustilo u avgustu prošle godine. Kako je navedeno, radnici su podneli tužbu sudu i želbu inspekciji rada koji su doneli odluke da se oni vrate na posao. Prema rečima Aleksandra Pajića iz SNS, direktor „Vodovoda“ Aleksandar Prodanović naredio je da se oni udalje iz firme kada su došli na posao.
-Kazne predviđene za ovakvo činjenje su već velike. Inspekcija rada je u tri navrata kaznila firmu sa oko 200.000 dinara. Pošto direktor ove ljude nije vratio na posao, zaprećene sudske kazne su od 800.000 do dva miliona dinara po radniku. To je novac koji će biti uzet od svih nas, rekao je Pajić.
Pajićeve navode potvrđuje i Branislav Radovanović, jedan od 13 otpuštenih radnika. Nakon deset godina radnog staža u „Vodovodu“, od ukupno 37, dobio je rešenje da je tehnološki višak. Kaže da je molio direktora da mu dozvoli da radi još godinu dana i dva meseca, nakon čega bi mogao dve godine na „Biro“ do penzije.
-Pravosnažnom presudom suda i nalogom inspekcije rada vraćen sam na posao. Direktor to nije ispoštovao. Došao sam u firmu, rekao mi je da izađem, da nema potrebe tu da budem. To je apsurdno jer je 25 radnika pod ugovorom ili preko Omladinske zadruge ostalo da radi. Sada je proradilo Postrojenje za preradu otpadnih voda i tamo je primljeno 15 nestručnih ljudi, ističe Radovanović koji je kao hemijski tehničar radio na mestu radnika obezbeđenja sa najnižom platom.
Dr Slobodan Popović, prvi na lokalnoj listi SNS rekao je da direktor „Vodovoda“ ne poštuje institucije sistema, naloge inspekcije rada ni odluke suda, niti plaća kazne. Smatra da Prodanović time šalje jasnu poruku da je iznad Države.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa