24. mart 2016.24. mar 2016.

SAOPŠTENjE JKP ..VODOVOD-ŠABAC“ ŠABAC

Poštovani,
Svako ko u predizbornoj kampanji pominje „Vodovod-Šabac“ trebalo bi da zna tri nesporne činjenice:
Cena vode i odvođenja otpadnih voda u Šapcu je najniža od svih gradova u Srbiji. Cena vode za privredu nije menjana od 2008. godine, a za građane od 2013. godine. Ovo smo postigli značajnim smanjenjem troškova poslovanja preduzeća.
JKP „Vodovod-Šabac“ je u 2015. godini podigao stepen naplate potraživanja od 106%, čime smo postali najbolji Vodovod u Srbiji. Preduzeće je ostvarilo rekordnu dobit od 12 miliona dinara i postiglo izuzetnu likvidnost, tako da danas na račuinima imamo preko 50 miliona dinara.
Uvodimo nove tehnologije, pa smo ovih dana stavili u funkciju Postrojenje za preradu otpadnih voda, najmodernije u Srbiji, čime postižemo kvalitet prerade komunalnih otpadnih voda na izlivu u recipicijent (reku Savu) koji je bolji od kvaliteta vode u samoj Savi. Oko 3 miliona evra investicija planirano je u 2016. godini.
Što se tiče broja zaposlenih u JKP „Vodovod-Šabac“, on je Odlukom Vlade Republike Srbije o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu državnih organa za JKP „Vodovod-Šabac“ utvrđen na 145 i mi smo dužni da se tog broja držimo. Racionalizacija koju smo sproveli se odnosila na administraciju, a u proizvodnji i održavanju vodovodne i kanalizacione mreže smo čak povećali broj izvršilaca. Svako prejudiciranje sudskih postupaka koji su još u toku i gde pe postoji pravosnažna odluka je u suprotnosti sa Ustavom i zakonima Republike Srbije i predstavlja zloupotrebu u političke svrhe. Ovo se odnosi i na ipspekcijski nadzor, gde će se takođe pokazati da je JKP „Vodovod-Šabac“ u svemu postupao u skladu sa Zakonom i Odlukama Vlade Republike Srbije, pa makar se mi sa tim odlukama i ne slagali.
(Preuzeto sa TV Šabac)

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa