24. mart 2016.24. mar 2016.
PREMIJER NA MITINGU SRPSKE NAPREDNE STRANKE

ZIDAMO STABILNU KUĆU

Na mitingu u Šapcu nekoliko hiljada pristalica Srpske napredne stranke. Premijer poručio da nema povratka u prošlost. Najavio dolazak japanskog investitora u Šabac
Prošlog petka Srpska napredna stranka organizovala je predizborni miting u Šapcu u zorkinoj “Hali“. Skupu je uz premijera Srbije Aleksandra Vučića, prisustvovao deo ministara i veliki broj funkcionera ove stranke.
Vučić se u svom obraćanju zahvalio penzionerima koji su poneli najveći i najteži teret nepopularnih mera, i koji su uvek bili uz svoju državu. Istakao je da su penzije sada sigurne i stabilne i da u budućnosti, kao i plate, mogu samo rasti.
-Krenuli smo da se obračunavamo sa siromaštvom, i u skladu sa tim dovodimo investitore. Prošle godine 1,8 milijardi evra direktnih investicija je bilo u našoj zemlji. Ovde, u Šabac, Vlada će dovesti jednu od najmoćnijih japanskih fabrika, gde ćemo zaposliti više od 1.000 ljudi. Nije nam smetalo što su neki drugi na vlasti u Šapcu. Naš posao je da za svakog građanina ove zemlje učinimo sve što možemo da živi bolje, rekao je Vučić.
Premijer je istakao da su do 2012. godine Srbijom vladale interesne grupe i tajkuni i da to više nikada neće biti slučaj. Prema njegovim rečima, po tom pitanju neće biti kompromisa i u ovoj zemlji će biti poštovane institucije.
-Uspeli smo da zaustavimo propadanje, da stanemo na noge i postavimo temelje, a sada nam ostaje da zidamo čvrstu i stabilnu kuću. Imali smo prošle godine rast BDP 0,8 odsto. Ove godine biće oko dva odsto, a sledeće tri odsto. Ni jednom nećemo ići u minus, a 2009. godine smo imali minus 3,6 odsto, naveo je premijer.
Vučić je građane pozvao da ne glasaju samo emocijama, nego da razmišljaju o svojoj deci i unucima. Istakao je da je Srbiji potrebna odgovorna politika i Vlada koja će da bude na evropskom putu, ali koja ni Rusiji neće uvesti sankcije. Premijer smatra da između opozicije nema razlike i da bi se dogovorili i zajedno napravili Vladu bez ikakvih principa i ideala. Rekao je da ga ne interesuje vlast po svaku cenu i da politika Srbije mora da bude stabilnost, mir i razvoj.
-Budu li imali svi oni zajedno jedan glas više od nas oni će da vladaju. Naći će način da vrate Srbiju u prošlost. Srbija mora da gleda napred i to je jedini put. Želimo i uspećemo da Šabac bude uspešniji i snažniji i da svi gradovi i sela budu napredniji, rekao je Vučić i za kraj poručio svima koji su govorili da u Šabac ne dolazi jer se stidi gradskog odbora, da je ponosan na naprednjake Šapca i Mačvanskog okruga.
Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić, poručio je da koalicija okupljena oko SNS treba da se bori za svaki glas, jer se oni bore da smanje procenat nezaposlenosti i siromaštva i da povećaju izvoz i proizvodnju. Ljajić je naveo da opozicija nema rešenje ni za jedan problem.
-Jedino merilo je da li ste uradili nešto za svoju zemlju. Najlakše je sedeti za komjuterom i sejati mržnju. Time se ništa ne rešava. Ova lista ima misiju da ujedini Srbiju. Svaki dobar i pošten čovek će imati mesta u ovoj Vladi. Ne trebaju nam više podele ni svađe, rekao je Ljajić.
Na skupu je govorio i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, koji je rekao da Srbija zna gde je bila pre 12 godina, u kakvom su je mraku držali i da nije bilo nade za radničkog i seljačkog sina.
-Srbija je strahovala svaki put kada izađu njene vođe kome će se izviniti, pred kim će se poniziti i koju će fabriku prodati. Zna Srbija da nema povratka i da sada ima za koga da glasa i kome da veruje. Vlada koju vodi Aleksandar Vučić više nikada neće dozvoliti da ovom zemljom vladaju tajkuni i ambasadori. Srbija može da kaže da ima čoveka kog smo mi glasali, a nisu nam ga doveli, istakao je Vulin.
Najbolja šabačka sportistkinja u prošloj godini, atletičarka Nađa Cerovac, sa ponosom je istakla da je učenik Srednje medicinske škole “Dr Andra Jovanović“ za koju je navela da pomaže razvoj sportskih talenata. Rekla je da kao sportista i mlad čovek mora da razmišlja o budućnosti.
-Da bih kao sportista dala sve od sebe moram da budem rasterećena svakodnevnih životnih problema. Želim da ostanem u ovom gradu, postižem najbolje rezultate i profesionalno se bavim sportom. Nadam se da će u narednom periodu i meni i svim drugim sportistima, ovaj grad moći da pruži mnogo više finansijske i svake druge podrške i da jedina naša briga budu rezultati, rekla je Nađa Cerovac.
Prvi na lokalnoj listi SNS u Šapcu, dr Slobodan Popović ispričao je da je sa porodicom planirao da ode iz zemlje. Naveo je da je država bila urušena, pokradena, bez nade, a ljudi letargični, depresivni i uplašeni.
-Nekako u to vreme jedan čovek počinje da radi. Nepokolebljivo i neumorno išao je i rešavao probleme, suočavao se sa poteškoćama, ustajao, padao, pa opet ustajao. Mi smo krenuli za njim iskreno, pošteno, da mu pomognemo da uradi ono što je naumio i što je njegova vizija, rekao je Popović.
Kako je istakao, SNS će vladati Šapcem i za to imaju mehanizme. Kao prioritet je naveo saradnju sa republičkom Vladom i završetak onoga što nije urađeno prethodnih godina. Tu je ubrojao Industrijsku zonu auto put Ruma ““ Šabac, rekao je da će stvoriti uslove za izlazak grada na Savu i formirati zelene zone. Takođe je obećao i stvaranje uslova da mladi ostanu na selu.
Sekunde i milimetri
Prilikom svog emotivnog govora dr Slobodan Popović je rekao da je za Šabac možda veće i bolje što je premijer Vučić došao nego kada je “Metaloplastika“ bila prvak Evrope.
-Svi smo mi dužni, obavezni, svi moramo da obećamo ovom čoveku svaki sekund, svaki milimetar naših života. Moramo dati kao pomoć njemu, na njegovom putu bolje i naprednije Srbije, pozvao je Popović sa govornice.
Ko (ni)je popio lekove
Dok je Slobodan Popović govorio o ekonomiji iz publike se čuo povik da je ova grana privrede uništena, na šta je Popović odreagovao rečenicom “Nije popio lekove“. Premijer Vučić se prilikom izlaska za govornicu osvrnuo na ovo i rekao da je čovek bio u pravu i da nam je ekonomija uništavana decenijama. Poručio je Popoviću da mora da istrpi i kritike.
-Moraš da naučiš da čuješ sve što ti kažu. Znaš kako je meni lepo kad slušam da mi Pajtić viče “Vučiću, pederu!“, rekao je Vučić.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa