24. mart 2016.24. mar 2016.
BOGATIĆ

VAPAJ ZA VEĆU POMOĆ

Od socijalne pomoći, bogatinskog Centra za socijalni rad u visini 6.700 dinara, koju dobijaju u dve rate majka Desanka i sin Zoran Đonlić iz Bogatića ne mogu da žive. Situacija se drastično pogoršala kada je Zoranova majka pala i slomila kuk. Zoran je od malena, pao u postelju. Otac mu je umro kada je imao tri godine. Sada i bukvalno nema ko da ih posluži onim osnovnim životnim potrebama.
- Ja pomažem koliko mogu ali verujte da je situacija kritična. Posebno sam razočaran što je psiholog Fonda za zdravstveno osiguranje odbio naš zahtev za tuđu negu i pomoć, kao neosnovan, konstatujući samo telesno oštećenje od 70 odsto čime i izdvajanje u novcu nije na nivou potrebnog, kaže zet Rade Butrić iz Metkovića, kome su Đonlići pali na teret.
Zajedno su uputili žalbu Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja od koga se dugo čeka odgovor, a ukupno stanje pogoršava. U Centru za socijalni rad u Bogatiću, svesni su situacije ali tvrde da su samo izvršni organ nadležne komisije, prvostepene u Šapcu i drugostepene u Beogradu. Đonlićima ostaje samo da čekaju odgovor iz Ministarstva koji dugo traje ali jedina pogodnost je što mogu da traže retroaktivno isplatu sredstava opet u zavisnosti od odluke nadležne lekarske komisije.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa