24. mart 2016.24. mar 2016.
BOGATIĆ

OVČAR ISPRED SVIH

Srednjeazijski ovčar-najlepši pas V Međunarodne izložbe CACIB Bogatić
Peta Međunarodna izložba pasa svih rasa okupila je veliki broj izlagača iz 22 države. U prisustvu međunarodnih sudija Svetske kinološke federacije, učesnika i generalnog sekretara Kinološkog saveza Srbije dr Mahmuda Al Dagistanija, izložbu je otvorio predsednik Opštine Bogatić, Nenad Beserovac.
Deset sudija u deset ringova, nije imalo nimalo lak zadatak, oceniti više od 550 pasa. I ove godine zapisničari u ringovima bili su učenici kinološke sekcije Mačvanske srednje škole.
Organizator i domaćin izložbe bilo je Kinološko društvo „Mačva“, a pokrovitelj Opština Bogatić. Predstavnici Kinološkog saveza Srbije ovu izložbu ocenili su veoma uspešnom.
“Izložbe koje organizuje Bogatić svake godine su sve bolje. Sudeći prema broju izlagača, pasa i posetilaca, ovo je do sada u organizacionom smisli najbolja izložba. Kinološko društvo “Mačva“ doraslo je organizaciji ovog značajnog međunarodnog događaja, a mi u Kinološkom savezu Srbije verujemo da će i u budućnosti Bogatić biti dobar domaćin“, rekao je dr Mahmud Al Dagistani, generalni sekretar Kinološkog saveza Srbije.
Da ljubav prema kinologiji ne poznaje granice, pokazali su mnogobrojni učesnici iz inostranstva.
“ Moj pas je rase jorkširski terijer. Ovo je bio lep dan za nas, iako smo prešli dug put iz Italije. Era je moj jedini pas i moj favorit“, rekla je Ana Gulino, izlagač iz Italije.
Miloš Lajkov, izlagač iz Novog Sada, pobednik je u kategoriji najlepši odgajivački par engleskih mastifa.
Za najlepšeg psa izložbe, u konkurenciji od deset pobednika FCI grupa, proglašen je srednjeazijski ovčar Antarijan iz odgajivačnice “Petar Veliki“, vlasnika Sanje i Vladimira Jokića iz Novog Sada.
N.I.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa