Info

24. mart 2016.24. mar 2016.
Aktivnosti Društva učitelja Rađevine

INKLUZIJA U PRAKSI

Inkluzivno obrazovanje, entuzijazam, profesionalnost. Kvalitetno obrazovanje za svako dete. Identifikovanje problema u opštini Krupanj
U sredu 23. marta u prostorijama OŠ „Borivoje Ž. Milojević“ u Krupnju održana je tribina „Inkluzija u praksi“ u organizaciji Društva učitelja Rađevine u okviru istoimenog projekta koji realizuje Savez učitelja Srbije i finansira Fondacija za otvoreno društvo Srbije. Tribini je prisustvovalo 73 učesnika, a teme su bile inkluzivno obrazovanje iz prakse: nastavnika, roditelja, učenika, interresorne komisije.
Ciljevi tribine su bili razmena iskustava, primera dobre inkluzivne prakse i ideja svih aktera lokalne sredine koji treba da doprinesu ostvarivanju kvalitetnog obrazovanja za svako dete. Takođe, jedan od ciljeva je bio identifikovanje problema karakterističnih u opštini Krupanj i predloga budućih akcija u cilju unapređivanja inkluzivne prakse.
Prisutnima se obratila predsednica Društva učitelja Rađevine i moderator tribine Vesna Lazarević koja je ukratko podsetila na razloge održavanja tribine i pozdravila je sve prisutne učesnike: „Velika pomoć u realizaciji inkluzivne prakse je entuzijazam i profesionalnost prosvetnih radnika. Neophodno je i dalje unapređivati inkluzivno obrazovanje, posebno u oblasti vršnjačke podrške“.
U toku diskusije najviše pitanja se odnosilo na mogućnost korišćenja pedagoškog asistenta i kakva je procedura za njegovo dobijanje. Škola u Krupnju je ove godine dobila ličnog pratioca za jednog učenika koji mu pomaže ne samo pri kretanju nego i u ukupnom životu u školi.
D.Žugić

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa