2. septembar 2010.2. sep 2010.
PRVA HARMONIKA SRBIJE

TALENAT SVETSKI, BRIGA RODITELjA

Na nedavno održanom takmičenju u Soko Banji, Aleksandar Nikolić iz Koceljeve poneo titulu “Prve harmonika Srbije“. U dosadašnjoj karijeri osvojio je oko 50 priznanja. Svetski prvak bio je u Italiji 2007., evropski u više navrata, a ove godine, po treći put bio je prvak Srbije. Takmičiće se i dalje jer je muzika njegov izbor, iako skup
Muzikom se bavi od svoje četvrte godine. Danas je učenik drugog razreda valjevske srednje muzičke škole “Živorad Grbić“ u klasi profesora Vladimira Obradovića. U međuvremenu, trijumfovao je pedeset puta na brojnim takmičenjima održanim u zemlji i inostranstvu. Osvojio je 38 pehara i tri medalje. Trostruki je prvak u narodnoj muzici.
Poslednja u nizu pobeda Aleksandra Nikolića je osvojeno prvo mesto na nedavno održanom festivalu Soko Banji. U konkurenciji od dvadeset učesnika , po treći put u karijeri, poneo je titulu “Prva harmonika Srbije“.
Do sada imam oko pedeset pobeda. Treći put sam “Prva harmonika Srbije“. Istu titulu sam poneo dva puta za redom, 2004. i 2005. godine. Najznačajnija pobeda mi je iz 2007. godine. Tada sam u Kastelfidardu, u Italiji postao svetski šampion. Bio sam evropski pobednik u Sloveniji 2008., a prošle godine u Puli, s tim što sam na takmičenju u Sloveniji odneo pobedu u dve kategorije ““ govori o svojim uspesima mladi harmonikaš.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa