31. mart 2016.31. mar 2016.
Simpozijum zdravstvenih radnika u Krupnju

ZDRAVLjE PRE SVEGA

Savez udruženja zdravstvenih radnika Srbije, Društvo sanitarnih inženjera i tehničara Srbije i sanitarno-ekološki inženjeri i tehničari Opšte bolnice Loznica su 1. i 2. aprila u Krupnju organizovali Domaći kurs prve kategorije pod nazivom „Zdrava hrana - dug život“. Pored 150 zdravstvenih radnika iz Srbije gosti su bili i iz Crne Gore i Slovenije. Pozdravnu reč su uputili dr Radovan Divnić zamenik gradonačelnika Loznice, dr Mira Vučetić v.d. direktora opšte bolnice Loznica i Radenka Ćirković predsednica udruženja zdravstvenih radika Loznica.
Skupu organizovanom u hotelu „Grand“ u Krupnju su prisustvovali i pomoćnik ministra zdravlja za sanitarni nadzor prim. dr Zoran Panajotović koji je održao predavanje na temu „Bolesti uzrokovane nepravilnom ishranom“. Dipl. inž. tehnologije Mirjana Veljković je pričala na temu „Pravilna i zdrava ishrana“, a dr sci. Raša Milanov iz Ministarstva zdravlja govorio je o „Uslovima za proizvodnju i promet bezbedne hrane“.
Predavači iz Opšte bolnice Loznica bili su prim. dr Slavica Petrović-Tadić sa temama „Hronične nezarazne bolesti kod učenika osnovnih škola“ i „Značaj ishrane u primarnoj prevenciji bolesti“, sanitarno-ekološki inženjer specijalista Nadica Polić sa temom „Ishrana kao najvažniji faktor za očuvanje dugovečnosti“ i sanitarno-ekološki inženjer specijalista Dragana Vasiljević koja je kolegama približila „Uticaj spoljnih faktora na bezbednost hrane i zaštitu životne sredine“.
U subotu je za zdravstvene radnike organizovana poseta manastiru Tronoša i obilazak Tršića i Vukove kuće.
D.Žugić

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa