31. mart 2016.31. mar 2016.
ODRŽANA DOMIJADA

REVIJA RAZLIČITOSTI

Gosti zadovoljni organizacijom, domaćini kvalitetom programa. Samim učesnicima takmičenje u senci prilike za sklapanje novih prijateljstava
Prošle subote Srednja poljoprivredna škola sa Domom učenika Šabac bila je domaćin regionalne “Domijade“. Oko 350 predstavnika 14 domova srednjih škola iz Zapadne Srbije takmičilo se u oblasti kulturno umetničkog stvaralaštva. Najbolji su stekli priliku da svoje veštine pokažu sredinom aprila na republičkoj „Domijadi“ u Vrnjačkoj Banji.
Takmičenje je organizovano u nekoliko kategorija i dok su u oblasti literarnog stvaralaštva i dramskog prikaza, po mišljenju stručnog žirija, trijumfovali predstavnici Doma iz Užica, najkvalitetniji „muzičari“ su došli iz Kruševca, u likovnim umetnostima su dominirali Špčani, najbolje rezultate u poetskom prikazu i modernom baletu ostvarili su Kraljevčani, a Valjevci su se najuspešnije predstavili u folkloru i izdavačkoj delatnosti.
Letimičnim uvidom u postignute uspehe, stiče se utisak da svaki dom neguje različite afinitete prema određenoj grani umetnosti, a u neobaveznom razgovoru sa učesnicima zaključujemo da im je od takmičarskog dela prioritetnije druženje sa vršnjacima iz drugih gradova. Naime, svi oni se slažu da pored prilike da prezentuju svoja trenutna umetnička dostignuća, na ovakve smotre idu pre svega sa ciljem da se dobro zabave i steknu nova poznanstva i tvrde da su taj prioritet u Šapcu maksimalno ostvarili.
Da je „Domijada“, osmišljena sa idejom propagiranja duha zajedništva i međusobne saradnje prezentovanjem programa koji se u domovima realizuju u okviru vannastavnih aktivnosti potvrđuje i direktor šabačke Poljoprivredne škole sa Domom učenika Predrag Savić.
-Na ovakvim manifestacijama imamo priliku da se predstavimo u najboljem svetlu i pokažmo da se u našoj školi neguju različite veštine i znanja. Naši učenici, pored zanimanja iz oblasti poljoprivrede za koju se školuju imaju široko polje interesovanja i neosporan talenat u oblasti kulturno umetničkog stvaralaštva. Mi se u okviru škole trudimo da im stvorimo sve uslove kako bi maksimalno razvili njihove potencijale, a koliko smo u tome uspešni svedoče brojna priznanja sa republičkih takmičenja ili manifestacija ovog tipa. No, ono što svako ko se bavi decom ne može a da ne primeti je činjenica da im od tih nagrada njima mnogo više znači druženje i upoznavanje sa vršnjacima- kaže Savić.
Upravnica Doma učenika šabačke Srednje poljoprivredne škole Tanja Nikolić, kaže da su se gosti složili u oceni da je ovo jedna od najbolje organizovanih „Domijada“, i najavljuje novo druženje Domova, sada na republičkom nivou za 15., 16., i 17. april.
-Svi gosti su otišli zadovoljni i organizacijom i nagradama. Program se dešavao na dve lokacije: u Poljoprivrednoj školi i Šabačkom pozorištu, satnica je ispoštovana i deca su se po danu vratila u svoje gradove. Ono što uvek sa ponosom ističemo je da Šabac uvek ima svoje predstavnike na republičkim „Domijadama“ a ta tradicija će biti ispoštovana i ove godine. Naime, sredinom aprila članovi naše likovne sekcije predstavljaće nas u Vrnjačkoj Banji, a početkom maja na Zlatiboru na sportskoj „Domijadi“, imamo našu takmičarku u stonom tenisu - objašnjava Nikolićeva.
T.T.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa