31. mart 2016.31. mar 2016.
KORZIKANCI POKLONILI 30 BICIKALA ŠAPČANIMA

PROMOCIJA ZDRAVLjA

Prva ovogodišnja organizovana vožnja biciklima kroz grad Šabac startovala je u nedelju sa gradskog trga. Okupljanje je bilo i prilika za doček delegacije korzikanskog udruženja „Per A Paće“. Gosti iz Francuske imaju uspešnu, dugogodišnju saradnju sa Šapčanima, a u grad su došli na poziv predstavnika Udruženja “Vozi ulice“.
Vožnji kroz grad priključio se i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović. Gradonačelnik se zahvalio prijateljima iz Francuske i podsetio da je Grad Šabac u septembru 2014. godine potpisao Povelju, kojom je postao učesnik Evropske nedelje mobilnosti i obavezao se da, poput velikih gradova širom Evrope, uvodi i promoviše mere održivog saobraćaja, kao i da ponudi građanima alternative upotrebi automobila.
-Ovde smo kako bi zajedno promovisali zdravlje. Vožnja biciklom je rekreacija i zdravlje. Želim da Šapčani budu zdravi ljudi, jer bez zdravih ljudi, nema ni investicija u gradu, ni novog zaposlenja, a samim tim, nema ni boljeg života. Ponosan sam što u našem Šapcu promovišemo prave vrednosti i zahvalan svim sugrađanima koji hoće da učestvuju u akcijama. Ovakve aktivnosti nas čine bližim Evropi i evropskim vrednosti. Želimo da od Šapca učinimo pristojno mesto za život, istakao je Zelenović.
Batist Šanrijon, jedan od članova udruženja „Per A Paće“, ističe kako se od poslednje posete Šapcu, mnogo uradilo na vizuelnom izgledu grada. Prema njegovim rečima, Šabac postaje jedan moderan grad.
-Kao i prethodna tri puta, u Šabac smo dovezli više od 30 bicikala, u okviru akcije koja podržava ideju održivog razvoja. Naše udruženje sa predstavnicima iz Šapca uspešno sarađuje već 10 godina. Srećni smo što u saradnji sa Udruženjem “Vozi ulice“ možemo da pomognemo ljudima donirajući im bicikle, dodao je Batist Šanrijon.
Nemanja Manjenčić, iz “Vozi ulice“, kaže da je prva vožnja biciklima u 2016.godini, organizovana u čast dolaska gostiju iz Udruženja „Per A Paće“.
-Predviđeno je da bicikle koje smo dobili od njih podelimo Šapčanima, kroz razne akcije. Pre svega, bicikle ćemo pokloniti socijalno ugroženom stanovništvu, ali i uspešnim učenicima i kroz konkurse, kako bi podstakli takmičarski duh. Potrudićemo se da bicikle prosledimo u prave ruke, rekao je Manjenčić. Nakon potpisivanja Povelje u septembru 2014. godine, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović pokrenuo inicijativu da svaki poslednji petak u mesecu bude „Dan bez automobila“ u gradu Šapcu. Poziv je upućen svima da, umesto automobilom, poslednjeg petka u mesecu na posao dođu pešice, gradskim prevozom ili biciklom.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa