31. mart 2016.31. mar 2016.
ODRŽANA 38. SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE BOGATIĆ

SMENE UOČI IZBORA

Umesto doskorašnjih direktora TO Bogatić i KOC, Darka Mašića i Ivana Radovanovića, na ove dužnosti izabrani Snežana Janjić i Tanja Jurišić
Prošlonedeljna, 38. po redu sednica Skupštine opštine Bogatić, protekla je u polemičnoj raspravi povodom predloga za promenu direktora TO Bogatić Darka Mašića i njegovog stranačkog kolege, direktora KOC Bogatić Ivana Radovanovića. Obojica su članovi partije Pozitivna Mačva, koja je do skoro činila vladajuću koaliciju u ovoj lokalnoj samoupravi. Po svemu sudeći njenim izlaskom iz vlasti i popunjavanjem ovog prostora od strane Nove Srbije, koja je na prošlim izborima osvojila šest odborničkih mesta, nastavljene su promene po volji nove vladajuće koalicione većine.
Bez obzira na prethodna objašnjenja i zahvalnosti pomenutih direktora njihova mesta zauzeli su, Snežana Janjić ( izabrana za direktora TO Bogatić) i Tanja Jurišić ( za direktora KOC Bogatić).
- Recite mi koja je lokalna samouprava u Srbiji promenila dva direktora 20 dana pred izbore? Koliko je to u interesu građana Mačve? Nije li to isključivo stranačko pitanje? Sve to, kao i mnoštvo drugih na momente i uvredljivih komentara, uputila je sa skupštinske govornice na adresu predsednika Skupštine, odbornik Dragana Radovanović. U sličnom tonu govorio je i bivši predsednik Skupštine ove opštine Aleksandar Vuković. Izlazeći više puta za govornicu on je tražio i obrazloženja za izbor novih direktora.
Aktuelni predsednik Skupštine opštine Bogatić Aleksandar Ilijašević, koji je i predsedavao sednicom samo je zahvalio na kako kaže “divnim komentarima “ odbornika.
- Svima je jasno da su promene političke prirode, rekao je između ostalog predsednik opštine Bogatić Nenad Beserovac i tako je čini se ova bespredmetna rasprava privedena kraju, a glasanjem odbornika promene čelnika TO i KOC Bogatić, ozvaničene.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa