31. mart 2016.31. mar 2016.

ČIVIJAŠKI HOROSKOP

Ovan
Žensko, a tako strogo, ko bi reko. Nego šta, ima da vas slušaju i da ispunjavaju svoje obaveze. Oni misle da ste vi zaludni i da nemate pametnija posla nego da obilazite prazne puteve Srbije. Kamo lepe sreće da ne isplatite plate neradnicima. To se neće desiti, barem do izbora. To što se naši putevi godinama grade, milimetar po milimetar, ne može preko noći da se promeni. I još nešto, koliko ste puta bili u Šapcu mogli ste malo da uputite prvog na lokalnoj listi kako se nastupa u javnosti, a ne da nam se sada smeje pola Srbije.
Bik
Neka vam je Bog u pomoći. Stiže vam u posetu oslobođeni četnički vojvoda. Ne bojte se, dolazi sa mirom, sa cvećem i bombonjerom. Nosi ljubav prema vama, i šalje Amorove strele, ne one otrovne. Ne mora sve da bude politika i rat. Ako smo mi mogli da primimo Severenu, i to uz Kebiće, pa možete i vi Šešelja zarad dobrosusedskih odnosa. Savetujemo da nabavite dobar dušek, 130 kilograma je to.
Blizanac
Mi znamo da vama nije lako. Imate podršku za Srbiju, ali ne i za Čačak, i onda na mitingu morate da se dobro pomučite i da objasnite narodu kako da glasa, a i malo da se ušlihtate njemu. Mada, ovog našeg iz Šapca niko ne može da pobedi, taj je razvalio. Ponovićemo još jednom ““ strateška greška. Ko se još odriče ministarstke fotelje zarad gradonačelničke stolice?
Rak
Vama nije suđeno da budete predsednik sveta. Vlada Srbije je odlučila da ne podrži svog građanina, Srbina, već će glasati za tamo nekog drugog. Zašto? To znaju samo oni. Složićemo se, nema logike, ali to je Vlada Srbije, a ne neka druga. Ne brinemo se mi, vratićete im vi to prvom prilikom. Možda već sledećeg proleća na predsedničkim izborima. Nećete biti predsednik sveta, ali možda postanete predsednik Srbije.
Lav
U Srbiji se ne isplati biti gladan. Kvarite sliku o uspešnoj ekonomiji, razvoju i napretku kakav nije zabeležen u našoj istoriji. Ako ste gladni, možete da budete uhapšeni. Gladnima nije mesto na mitinzima. Koliko se priča, na tim mitinzima se dobija sendvič i piće, ako vam je to malo, vi idite tamo gde ima više, a ne da iznervirate govornika na mitingu. Malo mu je što po prvi put u svojoj novijoj istoriji ima pravi posao i mora da ga radi, još mora i da sluša da je neko gladan, a zna da je obezbedio dovoljan broj sendviča.
Devica
Na tarabi, odnosno na papiru, može mnogo toga da piše, ali samo vi i ON znate šta će da bude. Može u ugovoru da piše 700 radnih mesta, ako ON i vi kažete 1.500, ima da bude toliko. I to nije kraj. Ako vam se prohte, možda zaposlite i 5.000, samo je nebo granica. Ugovor je kod nas Srba, mrtvo slovo na papiru od kada je onomad Tito poručio pravnicima da se ne drže Ustava kao pijani plota. Niste vi tako Mali kao što izgledate. Stižu vam novi pozdravi sa Of Šor ostrva.
Vaga
Apsolutno su sve zvezde svih sazvežđa na vašoj strani. To da ste pobedili Haški sud, znali ste i ranije, ali sada je to saznao celi svet. A, i rejting raste li raste. Ubuduće, nemojte da trčite pred rudu. Rekli ste da imate pouzdanu informaciju da će vas drastično kazniti, a oni vas oslobodili. I, da, srećan put u Hrvatsku.
Škorpija
Da je pravde i Boga, vi biste pošteno dobili nekoliko vaspitnih po turu. Kako smete da plašite jadne penzionere? Kako to mislite da neće biti penzija ako On ne pobedi? Da nećete da ponesete penzije sa sobom? Kako ste zaposlili sina u Privrednu komoru Beograda, a ne to je nešto drugo. Na sva ova pitanja, odgovor je samo jedan ““ niste popili lekove na vreme, što reče onaj naš lekar nedavno na mitingu u Šapcu.
Strelac
Nismo sigurni da su vam neophodni strani posmatrači. Pomalo glup zahtev, složiće se i zvezde. Vi očigledno imate problem sa sobom, i između sebe, Rasima i Muamera. Jedino ako vam nisu neophodni da se međusobno ne poubijate, onda bi mogli da razmislimo. Oladite malo, popušite lulu mira sa braćom u veri, pronađite nirvanu.
Jarac
Vi ste pametno odlučili ““ ne vodite članstvo organizovano na mitinge. Prvo, nema više slobodnih autobusa, sve ih je uzeo onaj, a drugo, to brate košta. Ovako, vodite članstvo na fudbalske utakmice „Radnika“ iz Surdulice. Ne morate da kupujete sendviče i piće, ljudi srećni i zadovoljni što su gledali Partizan i Zvezdu, a možda i glasaju.
Vodolija
Kakav ste vi to kum kada vas apsolutno ne dotiče to što je vaš kum oslobođen u Hagu. Nemoguće da niste barem malo ustreperili, malo vam je zaigralo srce. A i kumi, Dragici, sigurno. Ej, kum nije dugme. Pa, da niste tako dobri kumovi, nikada ga ne bi izdali. Kod nas je dobar kum samo onaj ko zezne svog kuma. A, vi ste, jednostavno, najbolji, Nema boljeg od vas.
Riba
Prestanite, aman zaman, da kukate kako ne kukate. Ko šta radi samo guslate o tome koliko mnogo radite, kako se ne plašite, kako vas elita ne voli, kako ćete da izgubite izbore... Pa, šta i ako izgubite. Izgubio je i Tadić, pa eto ga, živ i zdrav, ništa mu ne fali. Nije to životno pitanje. A, i ako hoćete baš da znate, nećete izgubiti izbore, barem ne one parlamentarne.

PS. U ovom oroskopu nijednog sekunda nismo pomislili na Zoranu Mihajlović, Kolindu Grabar Kitarović, Velimira Ilića, Vuka Jeremića, onog nesrećnika iz Pančeva što je prekinuo govor premijera na mitingu, Sinišu Malog, Vojislava Šešelja, Milana Krkobabića, Sulejmana Ugljanina, Ivicu Dačića, Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića.
Nenad Kulačin

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa