31. mart 2016.31. mar 2016.
POMOĆ VLADIMIRAČKIM

POLjOPRIVREDNICIMA U PROGRAMU EU

Đubrivo i seme za prolećnu setvu
Zamenik predsednika Opštine Vladimirci Marijan Mijailović izuzetno zadovoljan saradnjom sa Organizacijom za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO). U ime Opštine Vladimirci i njenih građana, zahvalio ovoj organizaciji na nesebičnoj pomoći
Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO), izvršni partner u programu pomoći Evropske unije poplavljenim područjima u Srbiji, počinje sa isporukama paketa pomoći namenjene poljoprivrednicima koji su imali štetu od poplava 2014. godine. Ukupno 508 poljoprivrednih domaćinstava opštine Vladimirci će do kraja maja 2016. godine dobiti pomoć od EU, a najveći broj domaćinstava, 374, se prijavio za semena za prolećnu setvu, dok se 112 domaćinstava prijavilo za paket stočne hrane za krave, svinje i živinu. Ukupno 20 domaćinstava se prijavilo za plastenike a dva domaćinstva će dobiti košnice. Distribucija semena počinje u drugoj nedelji aprila 2016. godine raspodelom kukuruza, lucerke, deteline i đubriva, poljoprivrednicima će ukupno biti podeljeno preko 149 tona đubriva i 3 tone semena. Tokom maja ove godine slede isporuke stočne hrane, košnica i plastenika.
FAO, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine, Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima i lokalnim samoupravama, sprovodi program koji finansira Evropska unija, a usmeren je ka pružanju pomoći malim poljoprivrednicima koji su pretrpeli štetu u poplavama 2014. godine. Pomoć je do sada dobilo više od 26.000 poljoprivrednika, a program se nastavlja i u 2016. godini. Ukupna vrednost programa je 9,5 miliona evra i sprovodi se u 41 opštini i gradu u Srbiji.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa