31. mart 2016.31. mar 2016.
POČELI RADOVI NA IZGRADNjI „LIDLA“ U ŠAPCU

OBJEKAT GOTOV U OKTOBRU

Trgovinski objekat kompanije „Lidl“ u Šapcu biće izgrađen za šest meseci. Na prostoru gde se nekada nalazila upravna zgrada JKP „Stari grad“ nići će objekat sa preko 2. 500 kvadratnih metara
Nemački trgovinski lanac „Lidl“ na jesen će imati svoj objekat u Šapcu. U ulici Vojvode Janka Stojićevića, na parceli koja je plaćena 100 miliona dinara, podizvođači su porošlog petka počeli sa radovima.
- „Lidl“ je 2013. kupio parcelu. Pre dve godine ispunjeni su svi uslovi za gradnju, a parcela je kompletno opremljena. Važno je da su radovi počeli, a veoma je dobro što u izgradnji učestvuju i šabačke firme koje na ovaj način mogu da zarade, rekao je Vladimir Nedeljković, direktor Javnog preduzeća za upravljanje građevinskim zemljištem.
Grad ima dobru saradnju sa privrednicima, zahvaljujući brzim i pojednostavljenim procedurama, zbog čega je nemački trgovinski lanac odlučio da investira u Šabac.
- Činjenica da je Šabac jedan od četiri grada u Srbiji gde „Lidl“ počinje izgradnju svog objekta je potvrda da smo pouzdan partner kako domaćim tako i stranim investitorima. Gradonačelnikov tim i ja, kao neko ko direktno komunicira sa njima, vodimo privrednike kroz investiciju. Oni u Šapcu ne gube vreme na pribavljanje dozvola, priključaka, informacija, jer se mi bavimo administracijom, a privrednici svojim poslom i zapošljavanjem. Da je naša komunikacija sa privrednicima uspešna i da im sistem poslovanja koji smo stvorili ovde kod nas u Šapcu odgovara, govori činjenica da je u poslednjih godinu i po dana 20 domaćih privrednika kupilo parcelu u Severozapadnoj radnoj zoni i već sada počinju sa poslovanjem. Ali dovoljno smo privlačni i pouzdani i za velike svetske kompanije poput „Lidla“, navela je Violeta Šestić, gradonačelnikova saradnica za privredu.
Dolazak kompanije „Lidl“ u Šabac pozdravlja i gradonačelnik Šapca.
- Mi smo obezbedili sve uslove kako bi „Lidl“ baš u Šapcu počeo da gradi nov objekat. To će biti prilika za nova radna mesta u našem gradu. Mi radimo najbrže, najkvalitetnije i najefikasnije kako bismo u Šapcu obezbedili dobro poslovno okruženje. Takva politika dovodi nove investicije i zapošljava ljude, rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
Planirani rok za završetak radova na izgradnji trgovinskog objekta „Lidl“ u Šapcu je 1. oktobar. Kada će prodajni deo biti otvoren zavisi od poslovne politike investitora. Prema nezvaničnim informacijama, „Lidl“ planira da kupi još jednu parcelu u Šapcu.
M.Maksimović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa