31. mart 2016.31. mar 2016.
GRAĐANSKI VODIČ KROZ BUDžET GRADA

PRISTUPAČNIJI GRAĐANIMA

Gradska uprava grada Šapca donela je prvi Građanski vodič kroz budžet grada. Ovaj dokument pomoći će građanima da bolje sagledaju budžet ““ načine na koje se puni gradska kasa, na šta se novac troši, koji su najvažniji projekti koji će se finansirati iz ovogodišnjeg budžeta, kao i kako je Grad Šabac realizovao projekate uključivanja građana u budžetski proces. Osim najvažnijih informacija o planiranom budžetu za 2016. godinu, ovaj dokument pruža i informacije o okolnostima i smernicama prilikom sastavljanja budžeta.
Vodič će olakšati snalaženje u najvažnijem finansijskom dokumentu Grada Šapca i učiniti budžet pristupačnijim i razumljivijim.
Ovu akciju sprovodi Gradska uprava grada Šapca u saradnji sa Balkanskom istraživačkom mrežom (BIRN Srbija) i NALED, u okviru projekta Participativno budžetiranje. Uvođenjem prakse učešća građana u proces donošenja odluke o lokalnim budžetima, ovaj projekat za cilj ima da ojača ulogu koju mediji, civilni sektor, predstavnici lokalne privrede i građani imaju u demokratskim procesima na lokalu. Takođe i da ojača kredibilitet odluka javne administracije. Projekat su podržale Evropska unija u okviru IPA programa „Podrška civilnom društvu 2013“ i Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije.
Projekat finansiraju EU u okviru programa „Podrška civilnom društvu 2013“ i Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade RS.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa