31. mart 2016.31. mar 2016.
ITALIJANSKI PROIZVOĐAČ OBUĆE TRAŽI RADNICE

POSAO ZA 150 ŽENA

Italijanska firma „Tiesse“, koja se bavi proizvodnjom visokokvalitetne obuće u pet zemalja sveta, predstavila je danas svoj plan poslovanja i otvaranja nove firme u Šapcu. Tom prilikom, predstavnik firme Jon Magda razgovarao je sa nezaposlenim Šapčankama koje su ciljna grupa za zapošljavanje u njihovoj firmi.
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović podsetio je da je cilj odgovorne lokalne samouprave da sugrađanima obezbedi radna mesta.
- Trudimo se da velikom broju žena omogućimo da se zaposle tamo gde najbolje mogu da pokažu svoje potencijale. Želimo da u našem Šapcu svako nađe zaposlenje, a da oni koji rade, zarade više. Italijanska kompanija je došla u Šabac sa namerom da otvori fabriku koja će se baviti proizvodnjom obuće, a sa idejom da zaposli 150 žena. Žene su stub društva i važno je da budu ekonomski nezavisne. Grad Šabac je na raspolaganju svakom investitoru koji želi da radi u našem gradu, ali i našim sugrađanima kojima ćemo obezbediti obuke, kako bi postali konkuretniji na tržištu rada, rekao je Zelenović.
Gradonačelnik je podsetio da nam ni zaposlenje, ni nova radna mesta neće doneti niko sa strane, već se za to moramo izboriti sami u našem gradu.
Jon Magda, predstavnik firme, kaže da firma „Tiesse“ ima centralu u Italiji u Trevisu. On je istakao da su obišli celu Srbiju kako bi našli najbolju lokaciju za novu fabriku, a našli su je u okolini Šapca.
- Razgovarali smo sa nezaposlenim ženama iz Šapca, kako bi utvrdili koliko je žena koje mogu odmah da počnu da rade. Radićemo i obuku od mesec ili dva za novozaposlene. U prvoj fazi je u planu zapošljavanje 150 žena u tri smene, a u drugoj fazi i postavljanje linije za montažu. Tako će iz Šapca izaći najkvalitetniji primerci obuće. Trenutno proizvodimo obuću u Indiji, Bugarskoj i Italiji, a proizvede se više od milion pari obuće godišnje, naveo je Jon Magda.
Violeta Šestić, saradnica za privredu u kabinetu gradonačelnika Šapca, dodaje da je Gradska uprava krajem prošlog meseca dobila informaciju da je na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje više od 130 žena, profila-obućari i kožni galanteristi.
- Kada smo kontaktirali Nacionalnu službu za zapošljavanje, tražeći da obaveste nezaposlene žene o razgovoru sa poslodavcem i mogućnošću za zaposlenje, odbili su da ih pozovu. Gradska uprava je, naravno, našla način da kontaktira žene koje su došle na razgovor za posao, jer je nama važno da se u našem Šapcu zaposli što više ljudi, ukazala je Violeta Šestić.
Grad Šabac poziva nezaposlene žene sa iskustvom u šivenju obuće, da u subotu 9. aprila u 9 sati, dođu u Centar za stručno usavršavanje na Letnjikovcu, kako bi sa predstavnicima italijanske firme „Tiesse“ razgovarale o mogućem zapošljavanju u novoj fabrici u Šapcu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa