31. mart 2016.31. mar 2016.
POČELA OBUKA RUČNOG TKANjA

PRVI KORACI

Prošlog utorka je u Centru za stručno usavršavanja počela obuka žena koje su se u okviru programa podsticaja ženskom preduzetništvu opredelile za tekstil. Tkanje na ručnom razboju naučiće više od 50 žena. Dizajner i edukator ručnog tkanja Ivana Čolić kaže da je tkanje umetnost i da je ovo retka prilika da se nauči.
- Obuka je koncipirana tako da se savladaju osnove, jer tkanje je umetnički zanat, a zanat zahteva ozbiljniji i duži rad. Mi ćemo demistifikovati tkanje, jer to je univerzalna stvar i vrlo je važno da se približi ženama. Kod nas postoji značajan talenat za ovu vrstu veštine, ocenila je Ivana Čolić koja je danas obučavala žene za tkanje na ručnom razboju.
Marija Ivanković Jurišić, članica gradonačelnikovog tima zadužena za žensko preduzetništvo, kaže da su na radionicama, pored proizvodnje hrane, jer žele da nauče više iz obe oblasti.
- Raduje nas što je interesovanje veliko, izlazimo u susret svakome ko želi da zna više i da radi. Ovo je prvi korak ka zapošljavanju naših žena, koji će im omogućiti da zarađuju više nego sada. Program ženskog preduzetništva biće nastavljen i u narednim danima u oblasti tekstila, a od 10. aprila počinju obuke za žene koje su izabrale da se bave hranom, navela je Marija Ivanković Jurišić.
Za program ženskog preduzetništva prijavilo se više od 150 žena. One su prošle nedelje dobile sertifikate za završen edukativni deo programa. Tokom aprila očekuju ih obuke iz oblasti tekstila i hrane, ali i plasiranje prvih proizvoda na tržište.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa