31. mart 2016.31. mar 2016.
U TOKU REKONSTRUKCIJA VELIKOG PARKA

DA PARK IZAĐE U GRAD

Prva faza radova u Velikom parku, koja podrazumeva rekonstrukciju staza, rasvete i oblaganje bunkera, je u toku. Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović sa saradnicima, posetio je gradilište na kom se uređuje deo parka prema ulici Kralja Milana. On je ocenio da je reč o jednom od najvažnijih projekata u ovoj godini.
- Ovi radovi su jednako važni kao i prošlogodišnje rekonstrukcije Gradskog bazena i trga. Želim da Veliki park bude mesto na koje će svi Šapčani biti ponosni, kom će uživati građani svih generacija, deca, ljudi srednjih godina i penzioneri. U našem Šapcu, mi možemo sve zajedno da uradimo, ne treba nam niko sa strane da nam kaže kako želimo da izgleda naš Veliki park. Pružili smo priliku našim građanima da učestvuju u osmišljavanju sadržaja i izgleda parka putem društvenih mreža i posredstvom javnog ranog uvida u projekat. Urbanisti su se trudili da što više želja građana usklade sa strukom, podsetio je gradonačelnik.
Milena Zinović, direktorka JUP „Plan“ i član gradonačelnikovog tima, kaže da će ovaj segment rekonstrukcije parka doprineti da „grad lakše uđe u park, a park izađe u grad“.
- Umesto dosadašnjih tačkastih ulaza na ćoškovima parka, želimo da napravimo linearni prelaz i omogućimo lakši ulaz i izlaz iz parka. Na dosadašnjim mestima na kojima se ulazilo u park nalaziće se rampe i prilazi za bicikle, kolica i rolere. Po oblikovanju, ovo će biti moderan i neobičan ambijent, i kao takav biti jedinstven u Srbiji, najavila je Milena Zindović.
Ona očekuje da će građanima biti zanimljiva rekonstrukcija centralnog dela parka, sa fontanom, gde je predviđen muzički paviljon. Takođe je istakla radove na oblaganju bunkera i njegovo adaptiranje u prostor za dečju igru. Vladimir Nedeljković, direktor Javnog preduzeća za upravljanje građevinskim zemljištem, kaže da je vrednost radova u delu kod ulice Kralja Milana blizu 4,5 miliona dinara, a završetak je planiran do kraja meseca.
- Tokom sledeće sedmice asfaltiraćemo deo staza u parku. U planu je da neke staze budu od čvrstih, a neke od mekanih materijala. Na fontani ćemo uraditi novu oblogu, ali i rasvetu za bunker, na kome je završeno oblaganje gumom. Ukupna vrednost svih tih radova je blizu 31,5 miliona dinara, naveo je Nedeljković.
On je dodao da će sve planirane aktivnosti u parku biti završene tokom maja.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa