2. septembar 2010.2. sep 2010.
LDP PROTIV SALONSKOG BAVLjENjA POLjOPRIVREDOM

SELO NA NULTOJ TAČKI

Potpredsednica Skupštine Srbije i potpredsednica LDP-a Judita Popović nedavno je posetila Šabac. Tom prilikom, sa novinarima je podelila novu stranačku strategiju o poljoprivredi, a potom posetila seoska gazdinstva u Maovima i Štitaru. Popovićeva smatra da su za oporavak poljoprivrede najbitniji novi zakoni, pri čijem nastojanju bi učešće uzeli i sami proizvođači
Mi iz LDP-a smo odlučili da povedemo novu političku strategiju prema poljoprivredi, i zbog toga smo krenuli po Srbiji. Želimo da čujemo šta poljoprivrednici imaju da kažu ““ objasnila je razloge svoje posete potpresednica republičkog parlamenta, i dodala, da su ovakvi obilasci učestali u predizbornim kampanjama, trenucima kada političari obilaze narod i pričaju bajke, daju lažna obećanja. Međutim, po rečima Popovićeve, još niko nije pustio poljoprivrednike da sami pričaju o svojim realnim problemima i potrebama.
Pored opšte krize, srpsko selo pogodile su velike vremenske nepogode. Štete od poplava i grada su ogromne, a država, kako navode u LDP-u nema strategiju da pomogne.
Za našu državu sve je elementarna nepogoda! I kada rodi i kada roda nema, i kada pada kiša i kada je suša. Poljoprivrednici su došli do tačke kada ne mogu da zanemare svoj rad, ulaganja i gubitke. Nemaju više zaliha ni mogućnosti da plate štetu. Dovedeni su na “nultu“ tačku sa koje nema pomaka, a država ne preuzima odgovornost. Resorno ministarstvo se opravdava manjkom para u budžetu. Činjenicom da je ove godine za poljoprivredu opredeljeno duplo manje para nego lane, i tu se priča završava ““ kaže potpredsednica LDP-a.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa