31. mart 2016.31. mar 2016.
NOSILAC LISTE „NEBOJŠA ZELENOVIĆ-ŠABAC JE NAŠ“ NA PREDIZBORNIM SKUPOVIMA:

RAZVOJ GRADA I U NAREDNE ČETIRI GODINE

Šabac ne sme da propusti nijednu priluku koja će omougućiti razvoj grada i bolji životni standard građana, poručio je nosilac liste „Nebojša Zelenović-Šabac je naš“ na predizbornim skupovima u mesnim zajednicama Kamičak i Letnjikovac
Od 2.000 novih radnika koje će japanski investitor zaposliti u Šapcu, 70 odsto će biti žene, rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović na predizbornom skupu u bašti Kulturnog centra prošlog četvrtka.
- Intenzivirali smo pregovore sa japanskom kompanijom i očekujem da ih uskoro okončamo, odnosno da potpišemo ugovor. Vrednost ove investicije iznosiće 35 miliona evra, od ukupnog broja zaposlenih više od dve trećine će biti žene, rekao je Zelenović.
Boljem ekonomskom položaju žena doprineće i razvoj ženskog preduzetništva, za šta je zadužena članica njegovog tima Marija Ivanković Jurišić, dodao je Zelenović.
- Za razliku od države, koja mnogo priča o preduzetništvu , mi smo već nešto uradili. 150 žena je dobilo sertifikate, a ove nedelje su počele sa praktičnom obukom. Pružamo im priliku da samostalno, ili u okviru zarade, obezbede novac za svoj rada. Naš plan je jasan: moramo pružiti priliku ženama da zarađuju zahvaljujući svom radu i veštinama. Samo ekonomski nezavisna žena može da bude stub porodice, naveo je gradonačelnik Šapca.
Zelenović se osvrnuo i na kritike Srpske napredne stranke i poručio im da se dogovore oko toga ko će biti njihov kandidat za gradonačelnika Šapca.
- Sa svojim saradnicima stojim pred svim, a svojim imenom i prezimenom, nemam potrebu da se krijem iza bilo koga. Sa druge strane, naši konkurenti iz Srpske napredne stranke nikako da kažu ko će biti njihov kandidat za gradonačelnika. Sada su stigli do najverovatnijeg kandidata među ljudima sa najneverovatnijim biografijama, koji pokušavaju da se nametnu ovde krijući se iza svog velikog vođe.
Građani Šapca sami su se izborili za dolazak japanskog investitora koji će zaposliti 2.000 ljudi u našem gradu, jer su u proteklih 15 godina podržavali politiku razvoja i koristili svaku priliku da poprave uslove za život u Šapcu, poručio je gradonačelnik Nebojša Zelenović na predizbornom skupu na Letnjikovcu prošle subote.
- Razlog zbog koga će japanski investitor početi sa radom u Šapcu su naši sugrađani, koji mogu da ispune sve zahteve koje traži ozbiljna multinacionalna kompanija. Dokazali smo im da su Šapčani, sposobni, vredni i pametni ljudi. Grad će pomoći svim kandidatima da se tokom ove godine obuče i nađu posao u kompaniji u kojoj se neće raditi za minimalac, već za platu koja omogućava dostojanstven život, rekao je nosilac liste „Nebojša Zelenović-Šabac je naš“.
Zelenović je naglasio da je ulaganje u obrazovanje veoma važno i dodao da grad realizuje projekat besplatne obuke za programiranje, gde se do sada prijavilo više od 2.100 mladih. On je, u prisustvu direktorke Osnovne škole “Stojan Novaković“, Milene Vučićević, podsetio da su tokom protekle decenije renovirane sve škole na području grada, te da su uslovi u njima mnogo bolji nego u drugim delovima Srbije.
- Ne može razvojna politika države da bude krečenje školskih toaleta. Naša lokalna razvojna politika u obrazovanju je mnogo veća, ozbiljnija i važnija. Mi hoćemo da stvorimo školu za 21. vek. Školu u kojoj đaci imaju sve neophodne uslove da ostvaruju najbolje rezultate, da deca idu u jednu smenu i da u školi mogu da urade domaći zadatak. Nagrađivaćemo kako najuspešnije učenike, tako i najbolje nastavnike i profesore, jer dobar rad zaslužuje priznanje, rekao je Zelenović.
Gradonačelnik Šapca podsetio je i na neke od projekata koji su realizovani u Mesnoj zajednici Letnjikovac u proteklom periodu.
- Danas ovde imamo ambulantu, apoteku, asfaltirane i pošljunčene ulice, uređenu kanalizacionu mrežu u ulici Mike Alasa. Uredili smo trotoare da deca konačno mogu bezbedno ići do škole. Uredili smo Letnjikovačku šumu koja sada ima i teretanu na otvorenom i sređenu trim stazu. Letnjikovac je novembra prošle godine postao bogatiji za 800 stabala, a svaki naš đak prvak za po jedno od tih novih stabala koje su nam za ovu akciju donirali naši privrednici sve to stvari zbog kojih radim i za koje se borim svom snagom, rekao je Zelenović.
Podršku gradonačelniku Špaca pružila je i predsednica Upravnog odbora fondacije Humano srce Šapca Ružica Popović.
- Važno je da sarađujemo, da se dogovaramo i da budemo ljudi. Drago mi je da je uz nas Ružica Popović, koja se često trudila da ispravi greške i nepravde javnih ustanove, te da osim materijalne pomoći, ljudskom toplinom učini da mnogim ljudima bude lakše, naveo je Zelenović.
Pre početka skupa na Letnjikovcu gradonačelnik Šapca dobio je na poklon ikonu, dar sveštenika Branka Ilića iz Hrama Svete Trojice na Letnjikovcu, u znak zahvalnosti na podršci koju je grad pružio prilikom izgradnje crkve, a plaketu zahvalnosti gradonačelniku Šapca uručili su i predstavnici OFK „Letnjikovac“. Na predizbornom skupu predstavljeni su i meštani Letnjikovca, kandidati za odbornike liste koju predvodi Zelenović, Nikola Veselinović i Jovan Nikolić.
Na skupu u Kulturnom centru predstavljene su i kandidatktinje za odbornike iz Mesne zajednice „Kamičak“, Tanja Mihailović i Lukić Marijana.
24. aprila ne treba da date ni sekund ni milimetar svog života, niti litar krvi, već svoj glas ljudima u koje imate poverenje, poručio je sveštenik Branko Ilić prilikom najave izgradnje Narodnog doma u okviru kompleksa Hrama Svete Trojice.
M.Maksimović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa