7. april 2016.7. apr 2016.
OTVORENO PRVENSTVO ŠAPCA U TEKVONDOU

Gosti iz 12 drŽava

Tradicionalni međunarodni tekvondo turnir „Šabac open“, okupio je, ove godine, u hali „Zorka“, 570 takmičara iz 12 država, 26 klubova, a po prvi put, učestvovala je i jedna nacionalna selekcija, reprezentacija Slovačke.
- Hvala svima koji su došli, koji su prihvatili naš poziv, moramo biti zadovoljni odzivom s“™ obzirom da je istovremeno i vrlo jak turnir u Nemačkoj. Već smo stvorili tradiciju od ovog turnira, broj učesnika je sve veći, a mi se trudimo da uvodimo i inovacije. Koristili smo elektronsku opremu, specijalna oktagon borilišta. Gosti su zadovoljni organizacijom, dobili smo pohvale, a posebno mi je drago da napredujemo i što se kvaliteta borbi i učesnika tiče. Veliki broj boraca jeste lepa slika, a još lepše je uživanje u kvalitetnom tekvondou, ističe predsednik kluba organizatora TK „Šabac“, Jovan Dedić.
Slovaci nisu prvi put u Šapcu, ali prvi put su nastupali kao reprezentacija, a kako kažu, došli su da napreduju kroz rad i učenje od boraca iz razvijenijih, tekvondo, zemalja.
- Bivša Jugoslavija, a posebno Srbija i Hrvatska, mogu poslužiti kao uzor mnogim državama. Ove je tekvondo daleko popularniji nego, recimo, u Slovačkoj.
Reprezentativci ostvaruju sjajne rezultate na najjačim turnirima, najvećim takmičenjima. Sve to je rezultat posebnog sistema rada i treninga koji mi želimo da usvojimo, a borbe su prilika i da vidimo gde smo u ovom trenutku ““ rekao je predsednik Tekvondo asocijacije Slovačke.
Borbu za medalje i trofej vodili su: seniori, juniori, kadeti i dve kategorije pionira (6-8 i 9-11 godina), u A i B kategoriji, muškoj i ženskoj konkurenciji. Najuspešniji seniorski klub bio je „Zrenjanin“ ispred Zmaja, Letnjikovac Eliksira i reprezentacije Slovačke. Klub domaćin „Šabac“ najuspešnija je ekipa u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji, TK „Zmaj“ najbolji je među starijim pionirima, odnosno „Šabac“ među mlađim. „Šabac“ je osvojio i prvo mesto u ukupnom plasmanu.
D. B.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa