7. april 2016.7. apr 2016.
ODRŽAN TRADICIONALNI KARATE TURNIR “ŠABAČKI POBEDNIK“

Plaketa DaŠiĆu

Petnaesti međunarodni karate turnir “Šabački pobednik“, u organizaciji KK „Šabac“ okupio je više od 250 takmičara iz 27 klubova Srbije i karatiste bečkog tima „Orao“. Učesnici su se nadmetali u katama i borbama na dva tatamija, a u OŠ „Laza Lazarević“ bilo je predstavnika svik uzrasta i kategorija. Turnir su otvorili guslar Jugoslav Grbović i pokretač karate sporta u Šapcu, Tomislav Kojić.
Ekipni pobednik je „Mačva“ iz Bogatića, timu „Rujno“ iz Čajetine pripalo je drugo, a Slaviji treće mesto. Najbolji senior bio je Gavrilo Dašić (KK „Šabac“), seniorka Eva Karačonji (KK „Čoka“). Pobede u katama pripale su Jovanu Vilovskom i Jovani Ergić. Dašić je i sveukupni pobednik Šabačkog pobednika.
Domaći tim predstavljalo je 27 boraca, po broju odličja je bio i najuspešniji, ali od početka, domaćin se ne takmiči u ekipnom bodovanju. Karatisti iz Majura (KK “Soko“) osvojili su tri zlatne (kata tim, Ema Petrović i Nađa Ćosić), dve srebrne (st. kata tim i Anja Petrović) i četiri bronzane medalje (Tijana Nikolić, Jana i Andrea Gligorić i Olivera Brković).
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa