7. april 2016.7. apr 2016.

ČIVIJAŠKI HOROSKOP

OVAN
Lepo ste primetili ““ ne treba da se promeni opozicija, već vlast. Pitanje za zvezde je ko onda da pobedi vlast? Možda ta ista vlast? Nije to nemoguće. Koliko puta je Demokrtska stranka pobedila samu sebe? Koliko je partija nastalo iz te partije, pa je sada na nejakim plećima? To će kad, tad da se desi i ovima. Ko zna, možda, onaj što primenjuje mezo terapije i ima problema sa govorom bude jednom najnapredniji Srbin. Narod, u međuvremenu, može da se nada da će se i opozicija opametiti, ako i ne promeni.
BIK
U Srbiji se kaže “Što južnije, to tužnije“. To baš i nije tačno, ali vi se dole ili surduknete, ili provedete ko bosi po trnju. Da li je tamo čudna voda, ili ima nečega u vazduhu, ostaće večita enigma. Izgleda da je na jugu, najjača opozicija, ali gle čuda. Nisu to oni žuti, bivši, ili nezgodni desničari, već u najvećem broju, vaši koalicioni partneri ““ crveni. Svi oni da se udruže, ipak, ne mogu vam ništa, ali vi u Bosilegradu naleteste na prepreku. Nije vam prijatno bilo ni u Vranju, a o Surdulici da i ne govorimo. Drugi put, puna borbena oprema, pa na jug.
BLIZANCI
Predizborna kampanja je idealna prilika da obećate ono što i sami znate da ne možete da ispunite. Psi laju, izbori prolaze. Kakvo crno vraćanje plata i penzija na staro, ako se vratite u Nemanjinu. Pa, zar onaj silni Krkobabić ne reče ako pobedi neko drugi, a ne on, penzija neće ni biti. Kako da vratite nešto čega nema. Možete da podignete i duplo, ali duplo od ništa i dalje je ništa. Samo vi obećavajte, pa kada se jednog milenijuma vratite u Nemanjinu, koja tada možda bude južni krak Beograd na vodi, nešto i ispunite.
RAK
Te hoće da vas podrže, te neće, ko će to znati. Uglavnom, na kraju se Vlada Srbije smilovala i odlučila da vas podrži za predsednika sveta. A, bilo je da neće. Šta će sada da se desi, videćemo, ali biće da ste se svi zaigrali. I vi što uporno insistirate da budete predsednik sveta, a i Vlada što je prelomila da stane iza svog “čeda“ koji bi da se ovajdi sa još jednom cuclom. Zvezde kažu da su odlučili da vas podrže tek kada su shvatli da nemate šanse. Nama se čini da će u toj trci po prvi put pobedi žena, i to Bugarka.
LAV
E, to je pravi državni udar, sa kojim ste vi suočeni. Ono naše, naspram vašeg, nije ni “udarčić“. Savet zvezda: Pod hitno da angažujta majstora za sprečavanje državnog udara, gospodina DJV. On sve zna, šta i kako. Zlata vredan savet, ako vas pozove, obavezno se javite. Ovaj naš se nije javio kada ga je “cimnuo“ i za malo belaj. Uz njega, biće vam potrebna i njegova novina, TV Pink, i dva, tri Pajtića, policijski sindikat, i to je to. I još nešto, nikao nemojte da idete u Kinu. Nikako.
DEVICA
Vi bolje da pišete horoskop, nego što ministrujete. Otkud znate koga i koliko premijer voli. Niste li možda psihijatar kome se na kanabetu poverio pomenuti, pa sada vi veličate lik i delo. Ako jeste, nije po Hipokratovoj zakletvi da takve stvari iznosite u javnost. Ne može JEDAN ČOVEK, ma ko to bio, da podjednako voli sve ljude. Nije on njima, otac, ili ne daj bože, majka, pa da su mu sva deca ista. I još nešto, ako on sve voli podjednako, da li svi ti njega vole isto. Kuku onda vama i onom Nebojši što se javljao u emisije. Zar niste vi prvak u izjavljivanju ljubavi. Razmislite malo o tome.
VAGA
Teško ćete stići do Hrvatske kada ne možete ni na Kosovo ravno. Mada, vi se uvek dobro snađete. Ovoga puta, mobilne tehnologije su se potrudile da barem glasom budete na Kosovu, kada ne možete stasom.
ŠKORPIJA
Šta je potrebno direktoru jednog od pet najvećih srpskih preduzeća, da kači stranačke transparente na ogradu privatne firme. Pa, malo li je što ste šmajserima terali rudare da na slobodan dan dolaze na miting, nego još i da se svađate sa tamo nekom ženom, koja je, kako rekoste, ružna. Ima li tamo nekih lepih, ambicioznih, mladih kadrova poput onih omladinaca iz SPS koji pevaju, da to zakače, nego morate vi. Dubok vazduh da uzmete i da malo predahnete. Šta god da uradite, one milimetre i sekunde ne možete da prevaziđete.
STRELAC
Vama je sve malo, i stalno bi još i još. Polako, zastanite malo, uživajte u proleću, u svoj ovoj lepoti oko vas. Putina ste ugnjezdili u muzej, a mi smo imali priliku da uživo vidimo jednog Putina, bog te pita kojeg, ali videsmo. Mi ćemo teško do Sava grad, ali ni vam neće biti lako da napravite Morava grad. Nemojte da trošite vreme i energiju i da spajate Jagodinu, Ćupriju i Parćin. Držite se vi muzeja i zoovrta.
JARAC
Ni vama nije lako u ovoj kampanji. Mangupi u sopstvenim redovima će vam doći glave, ne bukvalno, više figurativno, onako ministarski. Problem je što nemate petlju da tu pesmu otpevate na glas, već onako nečujno, u sebi. Miljacka vam ide od ruke, ali ova nikako. Zato imate omladinu. U kombinaciji sa trubačima, pa još ispred Arene, nekome je to melem za uši, npr. navijačima crno-belih. Više jedite banane, dobre su za glas. Možda i propevate.
VODOLIJA
Dokazali ste da ne postoji prepreka koja će vas sprečiti da istrčite na izborni teren. Gde neko ne bi poturio nogu, vi ste ime, i to kakvo. Zamenili ste zvonko, baršunasto, emotivno, u nešto malo, onako... Menjali ste ime za nadimak, i to je više nego hrabro. Potez vredan divljenja, ali efekat toga, za sada, neće dovesti do željenog cilja. Barem tako kažu zvezde i istraživanje javnog mnenja.
RIBE
Nije vam lako. Udarci sa svih strana. Posle svakog primljenog, sledi žestoko nerviranje, a ponekad i izvinjenje. Pevaju vam onu čudnu pesmu svude gde stignu, vaše uzdanice ne biraju vreme i mesto da vam se dodvore, a to ode skroz na neku drugu stranu da vam verovatno i obrazi pomalo pocrvene. Ali, sve to pada u vodu kada stanete pred narod. Narod sve zna i vidi, a ume i da nagradi i to kako ““ slikom sa sve Svetom Petkom u pejsažu Hladičinog Hana i vašim nasmejanim licme. Sa sve celofanom.
PS: U ovom žOroskopu nismo pomenuli Čedomira Jovanovića, Zoranu Mihajlović, Bojana Pajtića, Vuka Jeremića, predsednika Makedonije Đorđa Ivanova, jednog od Aleksandra Vulina, Vojislava Šešelja, direktora RTB Bor Blagoja Spaskovskog, Dragana Markovića Palmu, Ivicu Dačića, do juče Borislava a od danas Borka Stefanovića i Aleksandra Vučića

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa