7. april 2016.7. apr 2016.
ŠKOLSKA OLIMPIJADA U VRANjU U MAJU

OLIMPIJSKI PLAMEN U ŠAPCU

Olimpijska baklja prošlog petka stigla je u Šabac. Učenici šabačkih škola učestvovaće na Školskoj olimpijadi, koja će se od 9. do 16. maja održati u Vranju.
Na Trgu je organizovan program u kom su učestvovali mladi sportisti koji će predstavljati Šabac na ovoj manifestaciji, ali i sportski klubovi, deca iz Predškolske ustanove “Naše dete“. Na bini su nastupili i polaznici škole zumbe i hor Muzičke škole “Mihailo Vukdragović“.
Olimpijski plamen predao je najbolji mladi sportista Šapca, kajakaš Bojan Milinković. Pored Školske olimpijade, Milinković je učestvovao i na Olimpijadi mladih u Kini.
-Na prošloj Školskoj olimpijadi i ja sam se takmičio i znam kako im je. Osećaj je isti kao i na pravoj Olimpijadi, a atmosfera je odlična. Želim im mnogo uspeha i dobrih rezultata, poručio je Bojan Milinković.
Baklju je preuzeo stonoteniser Milan Manojlović, učenik “Ekonomsko ““ trgovinske škole“. Mladi sportista je istakao da su mu ambicije na predstojećim igrama velike.
-Planiram da uzmem medalju. Prošle godine na republičkom takmičenju u Kikindi izgubio sam u četvrtfinalu od državnog prvaka, rekao je Manojlović.
Mladim olimpijcima obratio se i nekadašnji učesnik Olimpijskih igara, bivši rukometaš Veselin Vuković. Smatra da su školske olimpijade podjednako važne kao i velike, jer je to način da se sport oseti i voli i da je to dobar način da se dođe do pravih Olimpijskih igara.
-Mislim da osnova svakog sporta treba da bude školski sport. Imamo primer iz ozbiljnih sportskih zemalja, poput Amerike, u kojoj je univerzitetski sport. Kod nas to ipak treba da bude malo niži nivo, dakle osnovne i srednje škole, rekao je Vuković.
Program na Trgu organizovali su Savez za školski sport, Sportski savez Šapca i Gradska uprava.
Školske olimpijske igre u Vranju biće jubilarne desete. Svake godine učestvuje sve više takmičara, a ove godine se očekuje više od 7.000 njih.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa