7. april 2016.7. apr 2016.
OBELEŽEN SVETSKI DAN ZDRAVLjA

NIKO NE SME BITI ZABORAVLjEN

Povodom Svetskog dana zdravlja, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović sa članovima svog tima doktorkom Natalijom Jovanović i Milanom Vasićem, direktorom Centra za socijalni rad, posetio je bračni par Milovanović - Julku i Milana, korisnike usluge geronto sestara.
Julka i Milan uslugu Centra za socijalni rad koriste sedam godina, i kako ističu pomoć u kući im mnogo znači.
-Veoma sam zadovoljna geronto sestrama, jer sve što tražim od njih, one to i urade. Fine su, uslužne i sa njima nikada nije bilo problema, ističe Julka Milovanović.
Gradonačelnik Zelenović je podsetio da u Šapcu niko neće biti zaboravljen ili skrajnut, a da će svako kome pomoć bude potrebna, tu pomoć i dobiti.
-U našem gradu svako će moći da se leči, niko neće biti zaboravljen i niko neće biti gladan. To je naš cilj i naša misija, jer samo zdravi i zadovoljni ljudi mogu doprineti da se Šabac razvija. Plan nam je da naš Šabac bude pristojno mesto za život, jer se ozbiljnost i odgovornost društva vrednuje kroz usluge koje Grad pruža svojim građanima, rekao je gradonačelnik Zelenović.
Milan Vasić, direktor Centra za socijalni rad Šabac, kaže da je porodica Milovanović jedna od 170 porodica gde Centar preko svoje službe i geronto domaćica pruža uslugu pomoći i nege u kući.
-U saradnji sa „Karitas Šabac“, koji ovu uslugu čini u 130 porodica, govorimo o 300 porodica koje su zbrinute na ovaj način. Pomažemo osobama trećeg doba da što kvalitetnije provode svoje vreme. Želimo da ih zadržimo u otvorenoj zaštiti, jer to manje košta nego zatvorena zaštita u gerontološkim ustanovama i centrima ili po bolnicama, istakao je Vasić.
Doktorka Natalija Jovanović, član gradonačelnikovog tima zadužena za zdravstvo, podsetila je da se 7. aprila obeležava Svetski dan zdravlja i napomenula da o zdravlju ne treba da govorimo samo kada se obeležavaju bitni međunarodni datumi, već da je potrebno da svakodnevno pričamo o preventivi.
-Apelujem na naše građane da se odazivaju pozivima na preventivne preglede, jer se tako bolest može prepoznati na vreme. Naš cilj je da zdravstvena zaštita bude dostupnija svima, pa za osobe trećeg doba planiramo organizovanje izleta u pratnji lekara, gde će moći da dobiju potrebne savete za kvalitetniji život. Napomenula bih da preko Centra za socijalni rad planiramo da overimo zdravstvene knjižice svima kojima nisu overeni, ali i da nagradimo lekare koji rade više. Zadovoljni lekari će činiti da i pacijenti budu zadovoljniji, dodala je dr Natalija Jovanović.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa