7. april 2016.7. apr 2016.
ITALIJANSKA KOMPANIJA “TIESE“ ZAPOŠLjAVA ŠAPČANKE

PRILIKA ZA POSAO

Prošle subote, u Centru za stručno usavršavanje, održana je obuka za žene koje će biti kandidati za posao u kompaniji „Tiese“, koja će u maju zaposliti 150 žena
Predstavnici kompanije „Tiese“, italijanskog preduzeća koje se bavi izradom obuće, obavili su razgovor sa ženama koje su zainteresovane da počnu da rade u ovoj kompaniji. Subotnji susret bio je zapravo drugi intervju sa Šapčankama koje imaju iskustvo u šivenju.
- Našem poslodavcu je interesantno što je odziv ovako dobar. Trenutno smo fokusirani na nalaženju kvalitetne radne snage, kako bi što pre počeli sa proizvodnjom. Želimo da zaposlimo 150 radnika i počnemo sa radom. Do kraja godine, ako sve bude išlo po planu, 200 ljudi moglo da radi u pogonu, rekao je Jon Magda, predstavnik firme “Tiese“.
Sastanku je prisustvovao i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović koji se obratio kandidatkinjama za posao.
- Nama niko ništa neće doneti sa strane, za sve se moramo izboriti sami u našem gradu. Šabac je od strane kako domaćih tako i stranih investitora, prepoznat kao grad u koji treba ulagati i u kojem ima života. Imamo efikasnu administraciju, koja brzo reaguje na sve zahteve. Primer tome je dolazak italijanske firme, kojoj je potrebno 150 radnika. Grad Šabac je odmah pozvao žene sa iskustvima u šivenju, da se odazovu pozivu i razgovaraju sa predstavnicima firme “Tiese“ o mogućem zaposlenju. Naš cilj je da svim građanima Šapca pomognemo da iskoriste svoje prilike za pronalazak posla, ali i da pomognemo onima koji već rade, da više zarade. Žene su stub svakog društva i samo sa ekonomski nezavisnim ženama, grad može da se razvija, rekao je Zelenović.
M.S.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa