7. april 2016.7. apr 2016.

PREDSTAVLjENI PROJEKTI INHALACIONOG CENTRA I INHALACIONOG PARKA U KULTURNOM CENTRU

U Kulturnom centru, proteklog petka su predstavljena dva idejna projekta, Inhalacioni park koji bi trebalo da bude u sklopu Sava parka i Inhalacioni centar na Letnjikovcu.
- Inhalacioni centar podrazumeva blokove za pojedinačnu inhalaciju za odrasle i za decu, kao i blok za grupnu inhalaciju. To je preka potreba koju bi grad Šabac trebalo da ima, da bi sačuvao zdravstveno stanje omladine, pre svega mislim na disajne organe. Inhalacioni park bi imao orošavanje slanom vodom u toku 15 do 20 minuta šetnje Stazom zdravlja koja je planirana u Sava parku, rekao je Aleksandar Marjanović, jedan od idejnih inicijatora.
Milisav Čutović, profesor balneoklimatologije na Medicinskom fakultetu u Beogradu govorio je o primeni prirodnih lekovitih činilaca, a to su lekovite vode, blata, gasovi i klimati - Potpisujem da je Srbija u drugoj polovini 19. veka sigurno uložila više novca u razvoj banja, nego od Drugog svetskog rata do danas. Zato se rado odazivam na predavavanja i podržavam projekte kao što su ovi.
M.F.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa