7. april 2016.7. apr 2016.
BIVŠI RADNICI MINERALNIH ĐUBRIVA PONOVO NA SUDU

ISTRAJAĆEMO DO PRAVDE

U Privrednom sudu u Valjevu danas se očekuje rasplet situacije za bivše radnike Zorkinih mineralnih đubriva
Uveren sam da ćemo ovo isterati do kraja. Kao što sam bio uveren da će sud u Strazburu biti na našoj strani, tako sam i sada siguran da će pravda na kraju pobediti- optimističan je predstavnik radnika Mineralnih đubriva Radosav Jakovljević.
Od 2007. do danas traje agonija bivših radnika Zorkinih mineralnih đubriva oko naplate zaostalih zarada. Neobrojeno ročišta po srpskim sudovima, blokade puta, svojevrstan trijumf u Strazburu, do ponovnog procesa u Valjevu i pisma premijeru Vučiću. Danas se nadaju razrešenju situacije.
-Nadamo se da će se konačno utvrditi činjenično stanje ko ima a ko nema pravo na potraživanja. Kao što sam izjavio za vaš prethodni broj, stečajni upravnik je ljudima već počeo da šalje negativne odgovore ljudima iz tri razloga: da je slučaj zastareo, da se nisu blagovremeno prijavili ili zbog toga što su ranije prodali svoja potraživanja. Takođe, ranije smo upoznali javnost da nas posebno pogodilo što su nadležni svojevremeno doneli rešenje o stečaju a isto to rešenje nisu objavili na lokalnom nivou, tako da se od nas 885 skoro 300 nije prijavilo na vreme. No, pravo pitanje na koje se nadamo da ćemo sada na ročištu dobiti odgovor je šta je sa novcem od prodaje fabrike? Mi smo dobili od gradonačelnika ključnu informaciju da je taj novac postojao. nama je Agencija obećala da ćemo dobiti novac od prodaje a to se nije desilo. Sve više se nameće zaključak da pokušavaju svim sredstvima da nam ne daju novac, ili da isplate samo tridesetak najupornijih- navodi Jakovljević i razočarano konstatuje da im iz kabineta premijera nisu imali povratnu reakciju.
-Pismo sa potpisima od 60 radnika u Vučićev kabinet sam lično ja odno. Bez posredovanja bilo koje stranke.To je bilo 18. marta a do danas nikakav odgovor nismo dobili- kaže Jakovljević.
Ukupna potraživanja radnika u ovom trenutku iznose 360 miliona dinara.
T.T.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa