Info

7. april 2016.7. apr 2016.
AKCIJA“ GLASA PODRINjA“ I NARODNOG MUZEJA U ŠAPCU

ČETVRTA MEĐUNARODNA IZLOŽBA VINA

Ovog proleća Šabac će ponovo, po četvrti put, biti domaćin Izložbe vina i to u subotu, 16. aprila, u Narodnom muzeju. Organizatori su „Glas Podrinja“ i Narodni muzej u Šapcu, generalni pokrovitelj je Grad Šabac, prijatelj manifestacije je Direkcija za poljoprivredu našeg grada, a medijski pokrovitelj Radio televizija Šabac.
Kao što je to bio slučaj i ranijih godina, i ovoga puta ova manifestacija će imati međunarodni karakter.
Pored nekih od najpoznatijih srpskih vinarija, poštovaoci pića za bogove imaće priliku da uživaju i u najboljim vinima Italije, Portugala, Makedonije i Crne Gore.
Šabačka izložba vina je, tradicionalno, jedna od najuspešnijih manifestacija na kojima se promoviše vino i kultura koja ide uz to.
- Šabac se pokazao kao izvrstan domaćin. Do pre neku godinu, u Šapcu se vino nije toliko konzumiralo, a onda su došle vaše Izložbe, a mi smo se malo potrudili, i sada gotovo da nemate ugostiteljski objekat u kome ne možete da nađete neko od domaćih i stranih kvalitetnih vina ““ kaže Sava Jojić, vlasnik Vinarije „Mačkov podrum“ iz Iriga, koji nije propustio nijednu Izložbu vina u Šapcu.
Pored „Mačkovog podruma“, na Izložbi će svoja vina da predstave Vinarije „Kovačević“, „Zvonko Dogdan“, „Kiš“, Art Vajn“, „Aleks“, „Despotika“, „13. jul“, „Tikveš“, „Deurić“, „Vinik“, „Đorđević“, „Vila Vina“, „Čokot“, „Arsenijević“, „Madžić“, „Pantić“, kao i uvoznik italijanskih vina „Trampeks“, i uvoznik portugalskih vina „Tintor“.
Posetioci Muzeja moći će da degustiraju, ali i da kupe, crvena, bela i roze vina visokog kvaliteta, kao i pojedine penušavce.
Ovogodišnju manifestaciju otvoriće premijer Čivijaške republike Zoran Kesić, a za dobro raspoloženje potrudiće se i sremački tamburaši. Naši gosti biće i kolumnisti „Glasa Podrinja“ Draža Petrović, glavni i odgovorni urednik „Danasa“, kao i Uroš Davidović, autor emisije o poljoprivredi „Bolja zemlja“.
Početak manifestacije je u 17 sati, kada je predviđano svečano otvaranje, i trajaće do 22 sata.
N. K.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa